четвртак, 29. март 2018.

"Toblerone" na moj način

"Toblerone" na moj način
Nema osobe koja ne voli toblerone. Istražujući kako bih mogla da ih napravim, naišla sam na različite varijante recepta za ovu poslasticu, i na kraju sam došla do moje verzije, jer je post u toku, pa nisam mogla da napravim verziju sa klasičnim dodatkom, nugatom od badema. Rezultat je stvarno odličan, pa se čak i "tegle" kao prave toblerone, a o brzini spremanja ove delicije, nije potrebno previše pisati. Potrebno je 15 minuta, ostatak je na zamrzivaču. Pa da krenemo.

Za ovaj recept, potrebno je (za otprilike 20tak "toblerona, odnosno jedan silikonski kalup za praline):
1 kvalitetna crna čokolada (najlepše želje)
35 grama proprženih sitno istucanih pekan oraka, badema i lešnika (po 10 gr)
2 kašike meda
1 čepić od bočice Dr.Oetker vanila ekstrakta

Priprema:
Otopiti čokoladu u staklenoj činiji, koju ste stavili na šerpu sa ključalom vodom. Pre nego što se čokolada skroz otopila, staviti med da se i on istopi i vanila ekstrakt i propržen mleveni badem, orahe i lešnik. Kada je smesa postala kompaktna, puniti kalup za praline i staviti u zamrzivač da se stegne oko sat vremena. Pre služenja vaditi iz zamrzivača i pustiti da malo smekšaju i služiti same ili prelivene toppingom. Ja sam koristila od malina.

"Toblerone" na moj način
"Toblerone" na moj način

Нема коментара:

Постави коментар