среда, 24. јануар 2024.

Potaž od pečenih paprika

Potaž od pečenih paprika


Možda sam malo zakasnila sa objavom posta, jer sam ovaj preukusni potaž napravila pre jedno dva meseca, ali nikad nije kasno jer i sad mogu da se kupe crvene paprike i ispeku u rerni. Paprike bi bilo najpoželjnije ispeći na ćuškopeku (pri pripremanju ajvara) i takve koristiti, a možete ih i ostaviti u zamrzivaču i onda vaditi po potrebi i praviti potaž.


Potaž od pečenih paprika

Pored ovog recepta, može vam se dopasti da napravite i:

Potaž od pečenih paprika

Sastojci (za dve  osobe):
3 paprike
1 glavica luka oljuštena
3 neoljutena čena belog luka
malo maslinovog ulja
so, biber po ukusu
200 ml pilećeg bujona
malo dimljene paprike
prstohvat sumaka
malo seckane sveže paprike
balzamiko od nara

Za krutone:
malo hleba
malo maslinovog ulja

Potaž od pečenih paprika

Priprema:
Paprike, luk i beli luk staviti u rernu i peći na 210 C. Peći dok ne dobiju crnu boju. Ja sam moje pekla za ajvar, i to je najbolja opcija kako ih ispeći. Kada je povrće pečeno izvaditi iz rerne, i paprike oljuštiti, kao i beli luk. U blender staviti paprike, pileći bujon, so, biber, malo dimljene papriek, prstohvat sumaka i sve dobro izblendirati. Za bolju strukturu, dodatno izblendirati u Nutribuletu. U međuvremenu na malo maslinovog ulja propržiti hleb koji ste prethodno iseckali na kockice. U činiju sipati potaž i ukrasiti sa krutonima. Preliti sa malo balzamika od nara.
Činija je mojih ruku delo, a ukoliko vam se dopada i želite svoj primerak, možete me kontaktirati na shadzi67@gmail.com.

Prijatno!

Potaž od pečenih paprika