понедељак, 8. април 2019.

Potaž od sremuša

Potaž od sremuša

Sremuš je super zahvalna namirnica, odnosno povrće, i može se praviti na razne načine. Pored, Humusa od sremuša, predlažem ovaj fini, kremasti i laki potaž od sremuša. Idealan za ručak, laku večeru, za one koje se zdravo hrane, za post, da vas osveži, izaberite priliku, a treba dodati i da se brzo pravi i treba vam samo 5 namirnica.


Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 srednje velika glavica crnog luka
1/2 stabljike mladog belog luka ili 1 čen belog luka
2 stabljike celera
1 srednje velik krompir iseckan na kockice
1 veća veza sremuša
so, biber po ukusu
oko 2 l vode
pola povrtne kocke (ili povrtni bujon 2 l (umesto vode i kocke)

Potaž od sremuša
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti na srednje jakoj vatri luk i beli luk, zatim dodati celer i sitno iscekan krompir. Naliti sa 2 l vode, začiniti i kuvati oko 20 minuta. Dodati iseckan sremuš i kuvati još 5 do 10 minuta. Sve izblendirati i služiti uz krutone i maksimalno uživati. Prijatno!

Potaž od sremuša


Нема коментара:

Постави коментар