![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYaJrgj2GM7ud2f3sWvhsoS_c0mG8htoieKZKZUfenYV1jQqRyQXnqWZiV_x1Ctat8ir_LSXSi5Tz_o2RXsvy2ImKc6ayuYDU28LTVAycgeNPY9ctjfK70uiNfFlYeAOY4mmLhJoMcT5A/s640/IMG_20180531_174655_edited.jpg) |
Potaž od tikvica |
Tikvice su mi među omiljenim povrćem kada dođu topli dani. Sa njima
se može napraviti izuzetno veliki broj recepata. Ovog puta, pravimo
potaž od tikvica, toliko jednostavan, a toliko efektan uz dodatak samo
jednog začina. Uživajte i prijatno vam bilo.
Za ovaj recept potrebno je:
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika putera
1 srednje veliki crni luk seckani
1 kašičica origana sušenog
so, biber, pola kocke za supu (Savet: ukoliko pravite posno, izbacite puter i kocku stavite povrtnu, ne pileću)
700 grama tikvica iseckanih na kockice
2 l vode
miks pavlake i jogurta ili grčkog jogurta za prelivanje
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih0tWo5-Uj6giFTYSifLUkc2YZcQZ8gE3zADuWFsbXwrpxLQCIbtDFkOZv65GCQoy35oz9TjYFDckCrjkQYvs4Tvw5xWp8nAoEKwhmo4RwdHAHJLosaEY_57jWW2GvVDf-9eMfiY4N0gg/s640/IMG_20180531_174630_edited.jpg) |
Potaž od tikvica |
Priprema:
Zagrejte ulje i puter na srednjoj vatri i dodajte luk da se prodinsta dok ne postane staklast (oko 5 minuta stalno mešajući). Dodajte tikvice, začine i vodu. Vode treba sipati da dobro pokrije svu količinu tikvica u šerpi. Smanjite vatru i lagano kuvajte oko 30 minuta. Kada je gotovo, stavite supu u blender ili izblendirajte sa štapnim mikserom. Bolje je ako imate blender, smesa će biti gušća i bolje teksture. Poslužite u činije ili tanjire i prelijte smesom pavlake, jogurta i grčkog jogurta (da bude malo gušće). Može da se jede i hladna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg33vze19Kh8dqzCi2JSk3Ukwu52oqx4yeluDrpVIma6hIqyzUBChubaswbYYSXuGbmFLVh8r5gLX_h6aU2lH95q9jIOsKiefoeEt94xsuR3x0zfDNY3UT_x3VY5xgGlTVPq9TRjziEo4A/s640/IMG_20180531_174647_edited.jpg) |
Potaž od tikvica |
Нема коментара:
Постави коментар