четвртак, 20. јул 2017.

Potaž od tikvica

Potaž od tikvica

Tikvice su mi među omiljenim povrćem kada dođu topli dani. Sa njima se može napraviti izuzetno veliki broj recepata. Ovog puta, pravimo potaž od tikvica, toliko jednostavan, a toliko efektan uz dodatak samo jednog začina. Uživajte i prijatno vam bilo.

Za ovaj recept potrebno je:
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika putera
1 srednje veliki crni luk seckani
1 kašičica origana sušenog
so, biber, pola kocke za supu (Savet: ukoliko pravite posno, izbacite puter i kocku stavite povrtnu, ne pileću)
700 grama tikvica iseckanih na kockice
2 l vode
miks pavlake i jogurta ili grčkog jogurta za prelivanje

Potaž od tikvica

Priprema:
Zagrejte ulje i puter na srednjoj vatri i dodajte luk da se prodinsta dok ne postane staklast (oko 5 minuta stalno mešajući). Dodajte tikvice, začine i vodu. Vode treba sipati da dobro pokrije svu količinu tikvica u šerpi. Smanjite vatru i lagano kuvajte oko 30 minuta. Kada je gotovo, stavite supu u blender ili izblendirajte sa štapnim mikserom. Bolje je ako imate blender, smesa će biti gušća i bolje teksture. Poslužite u činije ili tanjire i prelijte smesom pavlake, jogurta i grčkog jogurta (da bude malo gušće). Može da se jede i hladna.


Potaž od tikvica



Нема коментара:

Постави коментар