Potaž od bundeve po tajlandski (iliti Thai potaž od bundeve) |
Potaž od bundeve po tajlandski (iliti Thai potaž od bundeve) |
1 kašika putera
1 šolja iskeckanog crnog luka
1 kašika oljuštenog i izrendanog đumbira
1 čen belog luka, izrendan
400 gr bundeve, iseckane na kockice
1 konzerva kokosovog mleka
1 i po šolja mleka
1/2 kašičice Thai green kari paste (ili samo zelene kari paste)
prstohvat sušene majčine dušice
1 kašičica isceđenog soka od limuna
so i biber po ukusu
1/3 šolje iseckanog kikirikija (po želji)
malo iseckanog korijandera (po želji)
Priprema:
Otopite puter u većoj šerpi na srednjoj temperaturi. Kada se zagrejao prodinstajte luk, đumbir i beli luk oko 3 minuta, ili dok luk ne omekša. Stavite iseckanu bundevu, kokosovo mleko, kari pastu i timijan u blender i dodajte prodinstani luk i začine i blendirajte dok ne dobijete glatku masu. Smesu vratite u šerpu i nastavite da kuvate na srednjoj temperaturi dok se bundeva ne skuva. Neće joj biti potrebno mnogo vremena. Kada je gotova začinite limunovim sokom, solju i biberom po želji. Potaž uspite u činijice ili tanjire, pospite po želji seckanim korijanderom i kikirikijem i služite toplo. Prijatno!
Potaž od bundeve po tajlandski (iliti Thai potaž od bundeve) |
Нема коментара:
Постави коментар