Potaž od pečuraka sa timijanom |
Kada kažemo potaž od pečuraka, naizgled zvuči obično, ali ako se napravi na pravi način, on postaje eksplozija ukusa. Do ovog recepta sam došla tragajući za nekom novom kombinacijom u svojim kuvarima kojih imam dosta. I naiđoh na ovaj, i videćete, pečurke koje se prvo dobro izdinstaju, a zatim dodaju ostali sastojci u kombinaciji sa svežim timijanom, nema ništa bolje i okepljujuće, pogotovo ako je vreme kao što je napolju, evo baš danas, tmurno.
Potaž od bundeve
Potaž od sremuš
Potaž od listova i korena karfiola
Andaluzijski gaspačo na drugi način
Gaspačo od krastavaca
Potaž od bundeve po tajlandski
Krem supa od listova mlade cvekle
Potaž od špargle sa parmezanom
Potaž od pečuraka sa timijanom
Potaž od stabljika celera sa mirođijom
Potaž od tikvica
Potaž od šargarepe i pomorandže
Potaž od blitve
Potaž od graška
Potaž od praziluka
Potaž od pečene bundeve (bez masnoće)
Potaž od pečuraka sa timijanom |
400 gr svežih šampinjona
1 srednje velika glavica crnog luka
2 čena manja belog luka
1/2 kocke supe od povrća
nekoliko grančica svežeg timijana
kašika brašna
so, biber,
maslinovo ulje (ili puter ako nije post)
Priprema:
Na maslinovom ulju (ili puteru) dinstati pečurke prvo na laganoj vatri oko 5 minuta da puste svoj sok, a zatim pojačati vatru i dinsati ih još 10 tak minuta dok sav sok ne izvetri. Nakon toga dodati iseckan luk i beli luk i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne postane staklast. Kada je luk izdinstan, dodati kašiku brašna promešati i dodati vodu i kocke za supu, i začiniti solju i biberom i nekoliko grančica svežeg timijana koji je pustiti svoju aromu u supu. Kuvati na tihoj vatri oko 15 do 20 minuta. Kada je gotova, izvaditi grančice timijana sa kojih su otpali listići i izblendirati i služiti toplo.
Potaž od pečuraka sa timijanom |
Potaž od pečuraka sa timijanom |
Нема коментара:
Постави коментар