уторак, 2. април 2019.

Potaž od listova i korena karfiola

Potaž od listova i korena karfiola


Kad pravim nešto od karfiola, obično bacim listove, stabljiku i koren. Ovog puta dok sam smišljala recept za veganske burgere od karfiola, čiji recept uskoro objavljujem, rešila sam da napravim potaž od ostatka karfiola, odnosno listova i korena, i rezultat je bio sjajan.
Inače potaže obožavam, a ovde možete pronaći još neke koje sam pravila, a odlični su i često ih jedemo. Na prvom mestu nam je Potaž od stabljika celera, super zdrav i super ukusan uz dodatak sveže mirođije, zatim tu je Krem supa od listova mlade cvekle, takođe jedan super zdrav potaž, pa još jedna posna i fina Krem čorbica sa dimljenim lososom i uvek fin 
Potaž od pečuraka sa timijanom. Eto, to je samo jedan mali deo recepata za fine čorbice. U nastavku pišem recept za veganski potaž od listova i korena karfiola.

Potaž od listova i korena karfiola


Sastojci:
1 do 2 kašike maslinovog ulja
1 manja glavica crnog luka
1/2 stabljike praziluka (manjeg)
1 čen belog luka
1 stabljika celera
1 šargarepa
listovi i koren od 1 karfiola
1,5 l supe od povrtne kocke ili voda + pola kocke po povrća 
so, biber po ukusu

 
Potaž od listova i korena karfiola

Priprema:
Na malo maslionovog ulja i blagoj vatri dinstati luk, praziluk i beli luk oko 5 minuta. Dodati šargarepu i stabljiku celera iseckane na kolutove, opet malo prodinstati i na kraju dodati iseckane listove i koren karfiola i sipati supu od povrtne kocke ilivodu u kojoj je razmućena kocka za supu. Začiniti solju i biberom i kuvati oko 40 minuta. Kada je povrće skuvano, sipati ga u blender, izblendirati i služiti. 

Napomena: Potaž možete da začinite i sa malo soka od limuna ako volite, ili pospete sa nekoliko kapi posne pavlake za kuvanje. 


Potaž od listova i korena karfiola


Нема коментара:

Постави коментар