четвртак, 24. мај 2018.

Potaž od špargle sa parmezanom

Potaž od špargle sa parmezanom

Malo koristimo i malo znamo o špargli, i tek od nedavno se kod nas može naći u većim količinama. Špargla spada među najdragocenije lekovito povrće i preporučuje se za detoksikaciju organizma i odličan je diuretik, a to se upravo traži za prolećnu obnovu organizma, te ih obavezno treba uvrstiti u jelovnik! A mogu da se jedu sveže i kuvane. Ja sam vam pripremila potaž od spargli.

Sastojci:
2 kašike putera
1 veza špargli (oko 400 gr), očišćene i iseckane
1 glavica sitno iseckanog luka
3 do 4 čena belog luka (od manje glavice)
1 srednje veliki krompir
1 ravna manja kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1, 5 litara pileće supe (ukoliko nemate, napravite od kokošije kocke za supu)
1/4 šolje pavlake za kuvanje
1 kašika parmezana

Potaž od špargle sa parmezanom
Priprema:
Zagrejati puter na srednje jakoj vatri i dodati sitno iseckan luk. Prodinstati 2 do 3 minuta, i zatim dodati iseckanu šparglu (špargla se čisti tako što se opere, a donji deo stabljike koji je tvrd se odseče i baci, a ostatak stabljike isecka na kolutove dužine oko 2 cm). Promešajte i prodinstajte oko 5 minuta, zatim dodajte sitno iseckan beli luk i opet blago promešajte i kratko prodinstajte. Dodati supu i sitno iseckan mladi krompir, promešati i začiniti solju i biberom. Kuvati oko 15 minuta i pre blendiranja dodati pavlaku za kuvanje i parmezan, i kratko promešati i kuvati još oko 5 minuta. Skinuti sa ringle i izblendirati štapnim mikserom ili u blenderu. Za dekoraciju koristite šparglu ili vlasac sa malo pavlake  za kuvanje ili kisele pavlake razmućene sa gustim jogurtom.

Potaž od špargle sa parmezanom







Нема коментара:

Постави коментар