Krem supa od paradajza |
Jesen nam se polako primiče, dani nisu više tako dugi, a ni topli, te se topla jela sama po sebi nameću. Obzirom da svežeg paradajza još uvek ima, predlažem vam ovaj sjajan recept za krem supicu od svežeg paradajza koji se zaista brzo pravi, a ukus je fenomenalan. Potrebno je prodinstati malo luk i šargarepu, dodati svež paradajz i to sve prokuvati uz dodatak supe od kocke i procediti. I to je to.
Krem supa od paradajza |
Pored ovog, pogledajte još recepata za fine supe i čorbice od raznog povrća:
- Potaž od sremuša
- Potaž od listova i korena karfiola
- Andaluzijski gaspačo na drugi način
- Gaspačo od krastavaca
- Potaž od bundeve po tajlandski
- Krem supa od listova mlade cvekle
- Potaž od špargle sa parmezanom
- Potaž od pečuraka sa timijanom
- Potaž od stabljika celera sa mirođijom
- Potaž od tikvica
- Potaž od šargarepe i pomorandže
- Potaž od blitve
- Potaž od graška
- Potaž od praziluka
- Potaž od rukole
- Potaž od pečene bundeve bez masnoće
- Potaž od bundeve
- Potaž od kestena
Sastojci:
1 supena kašika maslinovog ulja
1 srednje velika glavica crnog luka
1 srednje velika šargarepa, rendana
2 sitno sekcana čena belog luka
800 gr seckanog pardajza (pink ili volovsko srce)
2 do 3 šolje supe od povrtne kocke
1 kafena kašičica balzamika
2 lovorova lista
so i biber po ukusu
1 supena kašika jogurta i pavlake
Priprema:
Paradajz oprati i osušiti i iseckati na kockice. Luk iseckati i šargarepu izrendati.
U šerpi zagrejati ulje na srednje jakoj vatri i dodati seckan luk i malo prodinstati. Zatim dodati šargarepu i beli luk i lagano promešati i kratko prodinstati. Dodati seckan paradajz i balzamiko i posoliti i pobiberiti, te prodinstati opet nekoliko minuta. Dodati lovorov list i supu i kuvati oko 15-tak minuta dok se paradajz ne skuva.
Supu izblendirati i procediti kroz cediljku kako biste uklonili kožicur od paradajza koja može da ostane. Supu služiti sa prelivom od jogurta i pavlake i uz prepečen hleb. Prijanto!
Нема коментара:
Постави коментар