|
Bezglutenski mafini
|
Mafini su mi nekako za početak dana baš odličan obrok, jer brzo se prave i super su ukusni, a ko kaže da ne mogu da budu i zdravi i puni proteina. E pa ovi bezglutenski mafini su predivnog, pomalo blagog, ukusa i veoma su zdravi i veoma vazdušasti. Od sastojaka ide brašno od leblebije i badema, gde preovladava ono od badema i kotidž sir. Zaista, topla preporuka od mene, jer prosto ćete uživati u njima.
|
Bezglutenski mafini |
Pored ovog recepta, možda će vam se dopasti još recepata bez glutena:
|
Bezglutenski mafini
|
Sastojci (za 9 do 10 mafina):
100 gr bademovog brašna
35 gr brašna od leblebije
1 kafena kašičica praška za pecivo
1 supena kašika sušenog vlašca
1 mladi luk seckan na tanke kolutiće
2 supene kašike ravne rendanog parmezana
70 gr rendanog tvrdog sira (čedara ili edamera)
1/2 kafene kašičice soli
4 jaja
60 ml mleka
200 gr kotidž sira
|
Bezglutenski mafini
|
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 200 C, a kalup sa mafinima obložite korpicama koje se ne lepe. U većoj posudi lepo umutite 4 jaja, kotidž sir i mleko. U drugoj posudi dodajte i izmešajte bademovo i brašno od leblebije, so, prašak za pecivo, rendani sir i parmezan i seckani mladi luk. Zatim dodajte suve sastojke mokrima, i sve dobro izmešajte rukom. Smesu sipajte u kalupe i stavite u pećnicu i pecite oko 25 do 30 minuta odnosno dok ne dobiju finu zlatnu boju. Kada su gotovi, izvadite ih iz pećice i ostavite da se prohlade i služite uz kefir ili jogurt i rotkvice.
|
Bezglutenski mafini
|