среда, 20. април 2022.

Humus sa sremušem

Humus sa sremušem

Humus je za mene jedno od omiljenih jela bilo da je post ili ne, jer brzo se pravi, a veoma je zdrav. Humus nudi više vitamina i minerala od bilo kog drugog namaza jer sadrži kalcijum, folnu kiselinu i magnezijum. I naravno, danas ima bezbroj recepata za humus. A na linkovima ispod naći ćete nekoliko verzija ovog ukusnog orijentalnog jela:

U ovom postu ćete pronaći još jednu verziju humusa, ali sa sremušem. Radi se o klasičnom receptu za humus u koji je dodat sveži sremuš. Recept je odličan, ukusan, a sa dodatkom sremuša, još zdraviji. A osim recepata za humus, u nastavku ćete pronaći još recepata sa sremušem:
1 konzerva kuvanih leblebija
sok od jednog limuna
2 supene kašike maslinovog ulja
2 supene kašike tahinija
2 supene kašike vode
1 veza sremuša, grubo seckanog
1/2 kafene kašičice kumina
1/4 kafene kašičice soli

Humus sa sremušem


Priprema:
Leblebiju iz konzerve procediti i zajedno sa ostalim sastojcima staviti u secka i sve dobro izmiksati da se naravi fin i kremast namaz. Služiti uz tortilje ili pita hlebove.

Prijatno!

Humus sa sremušem


Нема коментара:

Постави коментар