Brauni sa avokadom (gluten free) |
Pored ovog, na blogu možete pronaći još dva zanimljiva recepta za braunije. Prva je u kombinaciji sa kikiriki puterom, za recept kliknite ovde: Braunis sa kikiriki puterom, a druga klasični brauni po receptu Done Hej, za recept kliknite ovde: Čokoladni brauni.
Brauni sa avokadom (gluten free) |
55 gr putera
175 gr čokolade ili čokoladnih kapljica (može i pola pola)
1 avokado (ili 2 manja)
2 jaja
55 gr kokosovog šećera
30 gr kakaoa
1/2 kašičice praška za pecivo
2 kašike javorovog sirupa
1 kašičica vanila ekstrakta
prstohvat morske krupne soli po mogućustvu
Brauni sa avokadom (gluten free) |
Pripremite tepsiju za pečenje 25 x 25 cm koju ste prekrili papirom za pečenje, a pećnicu zagrejte na 180 C.
U vatrostalnoj posudi koju ste stavili iznad šerpe sa kipućom vodom sipajte čokoladu i puter i istopite ih i skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.
U multipraktiku ili blenderu izblendirajte prvo avokado, zatim dodajte jaja, kokosov šećer, kakao prah, prašak za pecivo, javorov sirup i vanila ekstrakt i prstohvat soli. Sve opet izblendirati dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Zatim dodati prohlađenu otopljenu čokoladu sa puterm i sve opet sjediniti u multipraktiku.
Smesu sipati u pripremljenu tepsiju poravnati je i peći na 180 C oko 25 minuta.
Pre služenja ohladiti braunije i služiti posute prah šećerom ili uz kuglu sladoleda od vanile.
Savet: Za vazdušastije braunije, umutite mikserom jaja i onda dodajte sve sajstoje pa ih sjedinite.
Prijatno!
Brauni sa avokadom (gluten free) |
Нема коментара:
Постави коментар