понедељак, 23. август 2021.

Sirova (raw) Tiramisu torta

Sirova (raw) Tiramisu torta

Sirova hrana ne mora uvek da bude "dosadna" i nezanimljiva, a treba napomenuti i da je sirova hrana pre svega zdrava i dobrobiti unosa sirove hrane po nas su mnogobrojne. Obzirom da je trend ishrane sirovom hranom u svetu sve veći i da se se na internetu može pronaći sve više recepata sa sirovom hranom, evo i ja da sa vama podelim nekoliko recepata uglavnom slatkih, sa sirovim namirnicama.

Ova sirova torta sastoji se iz tri sloja, prvi je od čokolade i badema, drugi od indijskog oraha i kafe a treći i najkremastiji sa kokosovim kremom i vanilom. Jako se brzo pravi i kako napravite sloj, ostavite malo u frižideru i ređate. Preukusna je. Napravila sam je u kalupu od 15 cm, a vi možete i u većem da napravite, samo uvećajte količinu sastojaka i to je to.

Pored ovog, na blogu se nalazi još recepata sa sirovim sastojcima, kao što su:

Sirova (raw) Tiramisu torta

Sastojci:
Kora
100 gr tamne čokolade
1/2 supene kašike kokosovog ulja
1 supena kašika javorovog sirupa
1/2 supene kašike meda
140 gr mlevenih badema

Sloj sa kafom
200 gr indijskog oraha (najbolje potopiti preko noći)
2 supene kašike javorovog sirupa
1 kašika otopljenog kokosovog ulja
2 supene kašike espresa (napraviti kratki espreso)

Sloj sa vanilom
150 gr indijskog oraha (najbolje potopiti preko noći)
120 gr kokosove kreme
1,5 supena kašika kokosovog ulja
1 supena kašika javorovog sirupa
1 supena kašika ekstrakta vanile

Sirova (raw) Tiramisu torta


Priprema:
Na pari otopiti čokoladu sa kokosovim uljem. Smesi dodati javorov sirup, med i mlevene bademe. Smesu dobro sjediniti i staviti i poravnati u kalup za tortu i u frižider. 
Indijske orahe ocediti od vode i sipati u secka i izblendirati do teksture paste. Zatim dodati ostale sastojke i blendirati dok se svi sastojci ne sjedine. Gotovu smesu sipati preko prvog sloja i staviti u frižider. 
Za treći sloj takođe izblendirati inidijske orahe do teksture paste. Zatim opet dodati preostale sastojke i opet izblendirati i staviti treći sloj u kalup. Vratiti kalup u frižider ostaviti malo da odstoji.
Pre služenja tortu posuti sa kakaom.

Sirova (raw) Tiramisu torta

Нема коментара:

Постави коментар