петак, 14. мај 2021.

Brze tortice sa jagodama



Ova jednostavna poslastica koja se brzo pravi će vas oboriti sa nogu. Sve što je potrebno jeste da uzmete gotovo lisnato testo iseckate na kockice, ispečete i ohladite. Što se tiče fila, umutite puding koji se ne kuva sa slatkom pavlakom, nafiluijete i dodate sekcane jagode, ništa više, ukus je savršen.

Pored ovog, možda će vam se dopasti još recepata sa jagodama:



Brze tortice sa jagodama

Sastojci (za oko 10 tortica):
1 pakovanje svežeg lisnatog testa (lidl)
1 krem puding sa ukusom jagode Dr.Oetker
300 ml mleka
250 ml slatke pavlake, Meggle
150 gr jagoda
prah šećer za posipanje


Brze tortice sa jagodama

Priprema:
Od pakovanja lisnatog testa, isecite 10 kockica veličine oko 10 x 10 cm i stavite na pleh koji ste prethodno stavili pek papir. Rernu dobro zagrejte na 200 C, a poređane kockice premažite sa vodom i stavite u rernu i pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju i fino narastu. Ostavite ih sa strane da se dobro ohlade i malo prosuše.
Umutite krem puding sa ukusom jagode sa 300 ml mleka prema uputstvu sa kesice. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, a zatim postepeno dodajte pavlaku u puding sa lagano mešaju špatulom dok se sve lepo ne sjedini. Smesu sipati u poslastičarsku kesu i staviti malo u frižider.
Prohlađene kockice od lisnatog testa presecite na pola. Donji deo testa filujte sa kremom, a na krem stavite nekoliko seckanih komada jagoda, a zatim stavite gornji i pospite prah šećerom, a može i sa kojom jagodom (ja sam imala malo, pa mi taman bilo za filovanje).
Prijatno!

Brze tortice sa jagodama



Нема коментара:

Постави коментар