Namaz od rikote i cvekle |
Namaz od rikote i cvekle |
Nije me bilo neko vreme u online svetu, bar ne što se tiče bloga i instagram profila. Menjao se posao i neke druge stvari su se istvremeno radile, pa nisam imala vremena da se posvetim i objavljivanju recepata, iako sam sve uredno slikala i pravila nove i zanimljive recepte. Pa pošto sam sve te važne stvari uradila, vreme je da se polako vratim blogu i kuvanju. A kad je ovako toplo, ja se uvek opredelim za neke brze i osvežavajuće recepte i poslastice. Za ovaj put sam delim sa vama jedan preukusan recept za namaz od rikote (može i fete) i cvekle. Veoma se brzo i lako sprema, jedina stvar koju malo duže traje što se pripreme tiče jeste kuvanje i hlađenje cvekle. Sastojci i priprema se nalaze u tekstu ispod.
Pored ovog, mogu vam se dopasti sledeći recepti idealni za ove vrele, letnje dane:
- Mafini sa kozjim sirom i vlašcem
- Libanska salata sa crvenim pasuljem i leblebijom
- Proso sa leblebijom i tahinijem i mentom
- Varivo od tikvica sa mirođijom
- Špagete od svežih tikvica sa pestom od rukole i bosiljka
- Andaluzijski gaspačo na drugi način
- "Gaspačo" od krastavaca
- Sataraš (ili bećarac)
Namaz od rikote i cvekle |
Sastojci:
200 gr rikote (ili fete ili mladog kozijeg sira)
2 srednje velike cvekle (kuvane i iseckane na kockice)
1/2 kafene kašičice origana
2 supene kašike maslinovog ulja
1 supena kašika balzamika
2 supene kašike soka od limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
Sve sastojke staviti u secka i sve dobro izblendirati dok ne dobijte finu masu. Služiti uz prepečen ili tost hleb ili tortilje i svež paradajz. Prijatno!
Napomena: Ovaj namaz možete kombinovati uz još neke druge i napraviti pravu gozbu za svoje goste.
Namaz od rikote i cvekle |
Нема коментара:
Постави коментар