четвртак, 3. август 2017.

Hummus (iliti po naški humus)


Hummus (iliti po naški humus)
Hummus (iliti po naški humus)
Humus je orijentalni specijalitet koji se pravi od leblebije i koji se odomaćio i kod nas. Lako se pravi i odličan je kao namaz za doručak ili večeru onako hladan u ove vrele dane.

Sastojci:
1 konzerva leblebija (ima u Maxiju po ceni od 82 dinara)
1 velika kašika tahinija
sok od pola limuna
2 - 3 čena belog luka
1 do 2 kašike akvafabe (tečnosti iz konzerve)
manja vezica peršuna (ili po ukusu)
1 ravna kašičica mlevenog kumina (odnosno kima)
2 kašike devičanskog maslinovog ulja
malo tečnosti iz konzerve
so

Priprema:
Ocedite leblebiju od tečnosti i stavite je u secka zajedno sa ostalim sastojcima. Izmiksajte i dodajte tečnosti, limuna ili začina po želji. U ovom receptu kim daje posebnu aromu humusu. Služiti uz hleb, pitta hleb ili tortilje. Prijatno!

Hummus (iliti po naški humus)



Нема коментара:

Постави коментар