четвртак, 7. септембар 2017.

Pileći bataci sa prelivom od pomorandže


Pileći bataci sa prelivom od pomorandže

Leto je na izmaku, prošla je sezona godišnjih odmora, pa je red da i blog ponovo krene sa objavljivanjem novih postova. Za danas imam jedan veoma zanimljiv i neobičan, ali ukusan recept. Pa da krenemo...

Za ovaj recept je potrebno (za dve osobe):
4 pileća bataka ili dva para bataka i karabataka
1 pomorandža
1 glavica crnog luka
2 dl vode
1 dl ulja
so, biber, vegeta
peršun,
lovor,
malo bosiljka

Priprema:
Batake ili batake i karabatake koje ste prethodno posolili i pobiberili ili stavili vegetu poređajte u tepsiji. Oljuštenu pomorandžu stavite u blender i izmiksajte. Prelite okolo mesa, dodajte vodu i ulje i peršun, lovor i bosiljak. Meso okrenuti kad je na pola pečenja da uhvati boju sa obe strane. Kad je meso gotovo, izvaditi ga, a ostatak soka staviti u šerpu i dodati jednu kašiku brašna da se zgusne (ili gustina). Poslužiti batake i preliti ih sosom.

Pileći bataci sa prelivom od pomorandže
Pileći bataci sa prelivom od pomorandže






Нема коментара:

Постави коментар