понедељак, 11. децембар 2017.

Potaž od celera (stabljika) sa mirođijom

Potaž od celera (stabljika) sa mirođijom

Moram da vam priznam da obožavam da pravim potaže, a najbolje vreme za to je zima. Pošto volim da eksperimentišem i isprobavam uvek nešto novo, evo novog recepta za potaž od stabljika celera sa mirođijom. Zaista je odličan. Probajte i javite kako vam je ispao :).

Potaž od celera (stabljika) sa mirođijom


Sastojci (za oko 1 1/2 litra potaža):
Oko 6,7 stabljika celera (očišćenih od vlakana na stabljici i iseckanih na kolutove)
1 srednje velik krompir
1 glavica luka
1 do 2 čena belog luka
1/2 kocke za supu (posne ukoliko pravite posnu verziju, kokošije ukoliko pravite mrsnu)
puter ili maslinovo ulje (u zavisnosti da li pravite posnu ili mrsnu verziju potaža)
1/4 šolje sveže mirođije
so, biber
krem za kuvanje (posni ili mrsni) - po želji

Priprema:
Na ulju ili puteru prodinstajte luk i beli luk. Zatim dodajte celer i krompir, blago prodinstajte i prelijte vodom i ubacite 1/2 kocke za supu, posolite i  pobiberite. Kuvajte oko 30 do 40 minuta. Kada je gotovo, odnosno pre nego što izblendirate potaž, ubacite mirođiju i izblendirajte ga. Služite toplo uz malo krema za kuvanje, pavlake ili čistog maslinovog ulja. Prijatno i uživajte!

Potaž od celera (stabljika) sa mirođijom


Нема коментара:

Постави коментар