Carska proja |
Carska proja |
2 jaja
100 gr kukuruznog brašna
100 gr brašna tip 400
10 gr praška za pecivo
1/2 kašičice soli
šolja jogurta
70 ml ulja
50 gr slanine, sitno seckane
1 pakovanje kotidž sira (cottage cheese) (Lidl) ili 200 gr mekog sira
50 gr kačkavalja
6,7 kiselih krastavčića
Carska proja |
Priprema:
Rernu prethodno zagrejati na 200 C. U posudi prosejati brašno, dodati so i prašak za pecivo, promešati. Zatim dodati sitno iseckanu slaninicu i kačkavalj i sve promešati. U drugoj posudi blago umutiti jaja, dodati jogurt i ulje i sve promešati. Zatim dodati sir i krastavčiće, opet promešati i na kraju povezati suve i morke sastojke u jednu posudu i sve dobro izmešati. Tepsiju premazati uljem, a smesu sipati u tepsiju, i stavitu u rernu da se peče oko 30-tak minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. Pitu služiti uz čašu jogurta, a ja volim da je jedem uz rotkvice.
Napomena: U ovom receptu do izražaja dolazi fina slanina, domaća fino dimljena. Zaista je važno imati kvalitetnu da bi ukus došao do izražaja.
Napomena: Možete koristiti i veću tepsiju, u tom slučaju, proja će biti samo tanja, i trebaće joj manje vremena da se ispeče.
Prijatno!
Carska proja |
Нема коментара:
Постави коментар