понедељак, 13. фебруар 2017.

Potaž od šargarepe i pomorandže


Potaž od šargarepe i pomorandže

Zima nikako da nas napusti, pa u skladu sa tim, nastavljam sa serijom potaža :), koje inače obožavam da pravim za hladne zimske dane. Evo jednog neobičnog, ali, veoma ukusnog potaža.

Za potaž od šargarepe je potrebno:
maslinovo ulje i/ili puter
1 velika glavica luka ili 1 praziluk srednje veličine
3 veće šargarepe
sok od 1 narandže
so, biber
2 litra vode ili čiste pileće ili supe od povrće (može i od kocke)
malo maslinovog ulja i putera

Priprema: Na mešavini putera i maslinovog ulja ili samo jednog od sastpojka (u zavisnosti od toga da li je post ili nije) prodinstati praziluk, a zatim dodati šargarepu iseckanu na kolutove. Kratko prodinstati. Dodati supu ili vodu i sok od narandže (može i izrendana kora). Kuvati 20-tak minuta. Kad je skuvano, izblendirati štapnim miskerom ili u blenderu. Preliti mešavinom jogurta i pavlake. Uživajte! 

Нема коментара:

Постави коментар