петак, 10. фебруар 2017.

Potaž od blitve


Potaž od blitve
Obožavam da pravim potaže, pogotovo u jesen i zimu kad im je vreme, ali prijaju i leti. Ovaj potaži prija i zimi i leti, a sasvim slučajno sam ga napravila jer sam imala u frižideru vezicu blitve, i oduševila se njim, te se veoma često nalazi na mojoj trpezi. 

Za potaž od blitve je potrebno: 
1 srednje velika glavica luka srebrnjaka
2-3 čena belog luka ili jedna stabljika mladog belog luka 

so, biber, (vegeta, kocka za supu)
malo ljute papričice (po želji)
5-6 srednjih mladih krompirića
1 veza blitve

Priprema:
Na maslinovom ulju ili puteru, ili mešavini ova dva sastojka (u zavisnosti od toga šta više volite, jer puter daje potažu kremastu strukturu i jači ukus) prodinstati mladi beli luk, luk i malo ljute papričice. Dodatati iseckan krompir i blitvu, posoliti, pobiberiti i naliti vodom (3/4 šerpe od 2,5 litra). Ja volim da stavim i pola posne kocke za supu. Kuvati dok ne omekša. Izblendirati u blenderu ili štapnim mikserom i ukrasiti sa mešavinom jogurta i milerama. Stvarno izvrsno za ove vrele dane. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар