Potaž od blitve |
Za potaž od blitve je potrebno:
1 srednje velika glavica luka srebrnjaka
2-3 čena belog luka ili jedna stabljika mladog belog luka
so, biber, (vegeta, kocka za supu)
malo ljute papričice (po želji)
5-6 srednjih mladih krompirića
1 veza blitve
Priprema:
Na maslinovom ulju ili puteru, ili mešavini ova dva sastojka (u zavisnosti od toga šta više volite, jer puter daje potažu kremastu strukturu i jači ukus) prodinstati mladi beli luk, luk i malo ljute papričice. Dodatati iseckan krompir i blitvu, posoliti, pobiberiti i naliti vodom (3/4 šerpe od 2,5 litra). Ja volim da stavim i pola posne kocke za supu. Kuvati dok ne omekša. Izblendirati u blenderu ili štapnim mikserom i ukrasiti sa mešavinom jogurta i milerama. Stvarno izvrsno za ove vrele dane. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар