четвртак, 8. јун 2017.

Lagano varivo od crvenog sočiva sa kurkumom

Lagano varivo od sočiva sa kurkumom

Već neko vreme pokušavam da skuvam nešto zanimljivo i da podelim sa vama, i eto, desilo se, inspiracija se u trenutku pojavila i recept je nastao. Letnji je, lagan je i lako se pravi.

Za ovaj recept je potrebno (za 2 do 3 osobe):
1 kašika maslinovog ulja
2 do 3 šolje crvenog sočiva
srednje velika glavica luka (može i crvenog)
2 do 3 manja čena belog luka
2 do 3 iskeckane paprike (može i smrznute)
1 mala tikvica iseckana na stine kockice
2 šnicle belog mesa (prethodno izgrilovane) - opcionalno
1 kašičica kurkume
pola litre soka od paradajza, voda
malo brašna
so, biber ili vegeta po ukusu
Pola kocke kokošije supe

Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk (na srednoj vatri), kada je luk postao staklast, dodati papriku i tikvice i još malo dinstati. Kada je povrće prodinstamo, dodati sočivo, promešati i vrlo malo brašna da bi bilo gušće. Zatim sipati pola litre soka od paradajza i vode da "ogrezne" što bi se reklo i dodati kurkumu. Začiniti solju, biberom i vegetom. Dodati po ukusu pola kocke kokošije ili pileće supe i isesckano grilovano belo pileće meso (ovo može i ne mora u zavisnosti da li postite ili ne). Kuvati oko 40 minuta na laganoj vatri. Na kraju dodati iskeckani peršun.Prijatno!

Lagano varivo od sočiva sa kurkumom

Lagano varivo od sočiva sa kurkumom

Нема коментара:

Постави коментар