петак, 2. фебруар 2018.

Piletina sa "špagetama" od tikvica


Piletina sa "špagetama" od tikvica

Evo jednog mog laganog hrono recepta koji je nastao kao modifikacija recepta koji sam našla na sajtu hronokunjiha.rs. Preporučujem ga onima koji su krenuli put hrono dijete. Iskreno, meni je hrono iskrana prijala neko vreme, ali na duže staze ne. Ono što je bitno, nije opterećujuća previše i ideja je da se izbace svi šećeri. No, to je već neka druga priča, da krenemo sa recepom.

Piletina sa "špagetama" od tikvica


Sastojci (za dve osobe):
400 gr pilećeg filea
1 manji praziluk
1 čen belog luka, sitno seckan
1 veća tikvica
300 ml pavlake za kuvanje
malo maslinovog ulja
so, biber, 
1 kašičica suve mirođije (ili vezica sveže)

Piletina sa "špagetama" od tikvica

Priprema:
Piletinu iseći na manje komadiće ili trakice, već po želji. U tiganju zagrejati maslinovo ulje i dodati piletinu i kratko propržiti sa obe strane. Kada je gotova izvaditi na tanjir. U istom tiganju zagrejati ulje i dodati iseckani praziluk na kolutiće i beli luk, prodinstati. Dodati pavlaku za kuvanje i začine (so, biber i mirođiju), sve kratko kuvati i dodati piletinu. Sve malo promešati i kratko krčkati nekoliko minuta na srednjoj vatri i skinuti sa šporeta. U međuvremenu napraviti špagete od tikvica sa nožićem za pravljenje špageta od povrća. Nožić za pravljenje "špageta" od povrća se može nabaviti u bolje snabdevenim prodavnicama koje se bave opremom za kuhinju ili na pijaci. Ja sam konkretno kupila u Home marketu (slika ispod). Špagete se prave tako što uzmete celu opranu i od kore očišćenu tikvicu i nožićem seckate uzdužno, i špagete se prave same, kao što ih sečete ili ljuštite sa onim običnim koji nije reckav. Malo ih posolite pre služenja na tanjir.

Prijatno!

Piletina sa "špagetama" od tikvica


Нема коментара:

Постави коментар