Palenta na turski način |
Palenta na turski način |
8 ravnih kašika palente
2,5 dl vode
3 kašike putera
1 čen belog luka (izrendanog na sitnom rendeu) ili 1/2 kašičice u prahu
so
šaka izrendanog kačkavalja
Sastojci (za posnu verziju):
8 ravnih kašika palente
2,5 dl vode
3 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka (izrendanog na sitnom rendeu) ili 1/2 kašičice u prahu
so
Za prilog:
Kozije kiselo mleko (Stara planina)
Malo svežeg vlašca
Ajvar
Palenta na turski način |
Priprema:
Zagrejati puter ili maslinovo ulje i dodati palentu i koju ćete na srednjoj vatri blago "propržiti" dok ne promeni boju i posoliti. Nakon toga, dodati vodu, izrendan beli luk i kačkavalj. Vatru pojačati dok ne proključa i sve vreme mešati. Čim je proključala opet smanjiti na tihu i nastaviti sa mešanjem. Služiti uz kiselo mleko pomešano sa vlašcem i naseckanom pršutom ili ajvarom za posnu verziju.
Palenta na turski način |
Нема коментара:
Постави коментар