уторак, 9. октобар 2018.

Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja

Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja
Od pileta volim ama baš sve, i krilca i batake i file i naravno, a naravno ništa lepše od pileće supe kada krenu hladniji dani, ali o tome ćemo neki drugi put. Ovog puta pripremamo file. Ovaj recept je zgodan kada nemate vremena, a opet želite da imate ukusan obrok. I naravno, ovo je bolja i zdravija varijanta od pohovane piletine, jer masnoće skoro i da nema, a fina korica od svežih prezli i začina, čini da ovo jelo bude drugačije, a lako za pripremu.


Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja


Sastojci (za 2 osobe)

2 pileća filea
1/2 velikog svežeg somuna (staviti ga u multipraktik ili seckalicu i napraviti od njega krupnije mrvice)
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1 kašika mešavine mediteranskih začina
35 gr istopljenog putera
so, biber
Ajsberg salata 

Priprema:
Pećnicu zagrejte na 180 C. Pileći file koji ste preskli na pola, posolite i pobiberite i premažite puter sa četkicom, i poređajte u posudu koju ste takođe premazali puterom. Dobro promešajte mrvice i začine i pritisnite ih na piletinu kako bi formirali koricu. Preko mrvica pospite istopljeni puter i pecite nepokriveno oko 20 minuta ili dok mrvice ne dobiju zlatnu boju i postanu hrskave. Kada su gotovi, filee služiti na iseckanoj ajsberg salati prelivenoj sa maslinovim uljem i sokom od limuna.

Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja


Нема коментара:

Постави коментар