Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja |
Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja |
2 pileća filea
1/2 velikog svežeg somuna (staviti ga u multipraktik ili seckalicu i napraviti od njega krupnije mrvice)
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1 kašika mešavine mediteranskih začina
35 gr istopljenog putera
so, biber
Ajsberg salata
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 180 C. Pileći file koji ste preskli na pola, posolite i pobiberite i premažite puter sa četkicom, i poređajte u posudu koju ste takođe premazali puterom. Dobro promešajte mrvice i začine i pritisnite ih na piletinu kako bi formirali koricu. Preko mrvica pospite istopljeni puter i pecite nepokriveno oko 20 minuta ili dok mrvice ne dobiju zlatnu boju i postanu hrskave. Kada su gotovi, filee služiti na iseckanoj ajsberg salati prelivenoj sa maslinovim uljem i sokom od limuna.
Pileći file u korici od mrvica i začinskog bilja |
Нема коментара:
Постави коментар