Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom |
Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom |
Za hleb:
1/3 šolje ulja
200 gr šećera
2 veća jaja
1/2 šolje grčkog jogurta
1 supena kašika Arome vanile Dr.Oetker
sok od jednog limuna
188 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
izrendana kora od jednog limuna za bolji ukus
1 šolja svežih ili smrznutih borovnica
Za sloj od krem sira:
120 gr krem sira (Moja kravica)
50 gr šećera
1 belance
1 supena kašika brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C. U većoj posudi blago izmiksajte šećer i ulje. Dodajte jaja, jogurt, vanilu, sok od limuna i mešajte mikserom dok smesa ne postane glatka i penasta. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo i dodajte izmiksanoj smesi i nastaviti da blago miksate. Kada se smesa ujedinila dodajte borovnice i koru od limuna i blago promešajte. U pravougaoni kalup koji ste prethodno premazali puterom i stavili papir za pečenje, a zatim sipajte 2/3 smese, zatim dodajte smesu od krem sira koju ste pripremili tako što ste krem sir, šećer i belance izmiksali. Premažite blago preko donje smese i dodajte ostatak. Pecite u zagrejanoj pećnici 30 minuta, dok kora ne postane zlatne boje, a zatim izvadite hleb, prekrijte folijom i nastavite da pečete još oko 25 minuta ili dok ne bude gotov (znaće tako što ćete znati kada čačkalica izađe iz hleba čista). Kada je gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi. Služiti kao što rekoh kako slatkiš uz popodnevnu kafu ili za doručak. Prijatno!
Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom |
Нема коментара:
Постави коментар