петак, 19. октобар 2018.

Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom

Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom
Možda će zazvučati da je ovaj recept nešto komplikovan i težak za pravljenje, ali upravo suprotno. Izuzetno se lako i brzo sprema, a rezultat je sjajan. Spoj borovnice i limuna nasuprot krem siru i vanili, će vas oboriti s nogu i oduševiti jednostavnošću i bogatstvom ukusa. Inače, ne pravim nešto često slatke "hlebove" kako ih već nazivaju, obično od banane, ali ovo je jedno elegantno rešenje koje traži malo vremena i truda. Može se služiti kao dezert ili kao doručak, izbor je vaš. Ideju sam dobila na blogu The Recipe Rebel. Pa krenimo u novu kulinarsku avanturu.

Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom
Sastojci:
Za hleb:
1/3 šolje ulja
200 gr šećera
2 veća jaja
1/2 šolje grčkog jogurta
1 supena kašika Arome vanile Dr.Oetker
sok od jednog limuna
188 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
izrendana kora od jednog limuna za bolji ukus
1 šolja svežih ili smrznutih borovnica

Za sloj od krem sira:
120 gr krem sira (Moja kravica)
50 gr šećera
1 belance
1 supena kašika brašna

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C. U većoj posudi blago izmiksajte šećer i ulje. Dodajte jaja, jogurt, vanilu, sok od limuna i mešajte mikserom dok smesa ne postane glatka i penasta. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo i dodajte izmiksanoj smesi i nastaviti da blago miksate. Kada se smesa ujedinila dodajte borovnice i koru od limuna i blago promešajte. U pravougaoni kalup koji ste prethodno premazali puterom i stavili papir za pečenje, a zatim sipajte 2/3 smese, zatim dodajte smesu od krem sira koju ste pripremili tako što ste krem sir, šećer i belance izmiksali. Premažite blago preko donje smese i dodajte ostatak. Pecite u zagrejanoj pećnici 30 minuta, dok kora ne postane zlatne boje, a zatim izvadite hleb, prekrijte folijom i nastavite da pečete još oko 25 minuta ili dok ne bude gotov (znaće tako što ćete znati kada čačkalica izađe iz hleba čista). Kada je gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi. Služiti kao što rekoh kako slatkiš uz popodnevnu kafu ili za doručak. Prijatno!

Slatki hleb sa limunom i borovnicom punjen krem sirom

    Нема коментара:

    Постави коментар