Baby svinjska rebarca u BBQ sosu |
Sastojci (za 3 osobe)
1,5 kg baby svinjskih rebaraca (ide oko 500 gr po osobi)
1 veći krompir
1 veća glavica crnog luka iseckana na veće komade
nekoliko čenova belog luka
1 paštrmak manji iseckan
malo vode
Baby svinjska rebarca, lepo obrađena |
3 kašike soli
kašičica sveže mlevenog bibera
2 kašičice aleve paprike
4 veća čena belog luka sitno iseckana
1 glavica crnog luka sitno iseckana
2 kašike smeđeg šećera
kašičica tucane ljute paprike
maslinovo ulje
Za BBQ sos:
1/2 šolje heinz kečapa
1/2 šolje ljutog kečapa
1 kašika velika meda
1 kašika braon šećera
1 kašika Vočerster sosa
tečnost u kojoj se peklo meso
povrće koje se peklo sa mesom izblendirano
so, biber
3 do kašike jabukovog ili vinskog sirćeta
Baby svinjska rebarca u BBQ sosu |
Začine za marinadu pomešati u činijici. Meso premazati sa maslinovim uljem od komine i smesom začina i uviti rebra u foliju i ostaviti ih da prenoće u frižideru.
Rebra izvaditi iz frižidera i poređati u tepsiji. Staviti iseckan na veće kriške krompir, luk, čenove cele belog luka i paštrmak i zaliti sa malo vode. Pokriti folijom i staviti da se peku na 140 C oko 3,4 sata.
Nakon toga, izvaditi meso iz tepsije, uviti ga u foliju i peći još oko 45 minuta do sat vremena na 160, 170 C.
U međuvremenu, pripremiti BBQ sos. Pomešati sve sastojke i dodati tečnost u kojoj se peklo meso, izblendirano povrće i sve dobro još malo izblendirati i sjedniti. Pobiberiti i posoliti po ukusu, i dodati ukoliko još fali sirćeta ili meda ili kečapa. Ovde nema pravila, sos pravite prema ličnom ukusu.
Meso izvaditi iz rerne i folije i opet vratiti u tepsiju, bogato premazati sosom i ostaviti da se dopeče još 20-tak minuta ovog puta na 200 C. Izvaditi i služiti uz rustične krompire i salatu. Ovako spremljena, onako natenane, topiće se u ustima.
Napomena: post je nastao u saradnji sa Dejan Nikolić (Fringe Concept) i PrleMeatHouse.
Baby svinjska rebarca u BBQ sosu |
Нема коментара:
Постави коментар