Mafini sa kokosom i ananasom |
Mafin znači mali hleb u obliku čaše, često zaslađen koji se obično servira topao. A da li ste znali da reč mafin potiče od francuske reči moufflet koji je često puta odnosila na hleb i znači mekan.
E pa u ovom postu se bavim slatkom verzijom ovih "hlebčića" i to u kombinaciji sa osvežavajućim ananasom i divnim kokosom i prelivom od šlaga, namaza od sira i soka od ananasa, baš su njami. Poprilično sam se naigrala sa ukusima, dok nisam došla do ovo krajnjeg rezultata.
Mafini sa kokosom i ananasom |
Sastojci:
Za mafine:
300 gr brašna
4 kašičice praška za pecivo (merica)
1/2 kašičice soli
160 gr šećera
60 gr kokosovih listića (izblendiranih i blago prepečenih)
50 ml ulja
160 ml mleka
1 jaje, blago umućeno
150 gr ananasa iz konzerve oceđenog i sitno iseckanog
Za preliv:
1 kesica šlaga za mućenje
1/2 dl vode
1/2 dl soka od ananasa iz konzerve
malo šečera
100 gr krem sir Moja kravica
Mafini sa kokosom i ananasom |
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 C, a kalup u kalup za mafine stavite korpice.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Zatim dodajte prethodno blago prepečene i izblendirane odnosno usitnjene listiće kokosa. U drugoj posudi pomešajte ulje, mleko i jaje. Morke sastojke dodajte u suve i blago mešajte dok se masa ne sjedini. Zatim dodajte iseckane i proceđen ananas i promešajte.
Smesu sipajte u kalupe za mafine i stavite da se peku na 200 C oko 15 do 18 minuta, odnosno dok ne narastu i dobiju zlatnu boju. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
U međuvremenu umutite šlag sa vodom i sokom od ananasa i zasladite sa kašikom šećera u prahu. Odvadite pola smese i dodajte 100 gr krem sira i pomešajte. Smesu sipajte u špric i ukrasite mafine i služite.
Mafini sa kokosom i ananasom |
Нема коментара:
Постави коментар