Puterasti keksi sa lešnikom |
Puterasti keksi sa lešnikom |
300 gr brašna
280 gr putera na sobnoj temparaturi
130 gr šećera u prahu
1 kašičica arome vanile
2/3 šolje mlevenih lešnika
1/2 kašičice soli
Puterasti keksi sa lešnikom |
U većoj posudi pomešajte prosejano brašno i so. U drugoj posudi izmiksajte puter, dodajte šećer i vanilu, i opet izmiksajte, ne predugo. Dodajte brašno sa solju, opet blago izmiksajte i na kraju mlevene lešnike. Kada je smesa umešana, umotajte je u providnu foliju i ostavite u frižideru bar pola sata. Smesu izvadite iz frižidera nakon pola sata i oblikujte okruglice (svaka oko 33 gr teška) i stavljajte na tepsiju na koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Svaku kuglicu pritsnite sa dnom čaše prečnika oko 5, 6 cm koje ste premazali sa brašnom da se ne bi testo lepilo za čašu. Pecite ih oko 10 do 12 minuta odnosno kad im rubovi postanu blago zlatne boje. Ostavite ih da se ohlade i služite. Keksi će tokom pečenja da se malo "rašire" tako da pravite razmak između njih.
Ideja za recept sa bloga: An Italian in my kitchen
Puterasti keksi sa lešnikom |
Нема коментара:
Постави коментар