Rižoto sa prahom od vrganja |
A zašto vrganj? Pre svega zovu ga kraljem među pečurkama, te sadrže više belančevina od svih drugih vrsta povrća, ali i pečuraka, tako da predsavljaju izvrsnu zamenu kada se posti. Pa krenimo u pripravljanje ovog sjajnog recepta.
Pored ovog recepta, na blogu možete pronaći i odlične recepte za:
Kremasti rizoto sa bundevom
Rizoto sa lignjama
Rižoto sa šumskim pečurkama
Rižoto sa prahom od vrganja |
250 gr okruglog pirinča
1 šargarepa sitno iseckana
1 stabljika celera sitno seckana
1 glavica crvenog luka sitno seckana
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja od komine
1 kašičica puna praha od vrganja (možete naći u zdravoj hrani ili DM-u)
pola kocke povrtne za supu
so, biber po ukusu
malo svežeg peršuna
4 dl vode
Rižoto sa prahom od vrganja |
Priprema:
U dubljem tiganju zagrejati ulje i staviti iseckan luk i beli luk da se prodinstaju. Nakon toga dodati iseckan celer i šargarepu i ostaviti da se dinstaju nekih 5 minuta. Zatim dodati opran i oceđen pirinač i njega prodinstati dok ne postane staklast zajedno sa povrćem. U međuvremenu dodati so i biber i zatim vodu, kocku za supu i prah od vrganja ostaviti poklopljeno na tihoj vatri da se kuva dok se voda ne upije uz povremeno mešanje. Kada je pirinač upio vodu, tada je i skuvan. Pred sam kraj dodati seckan svež peršun, promešati i služiti toplo.
Rižoto sa prahom od vrganja |
Нема коментара:
Постави коментар