понедељак, 23. март 2020.

Rižoto sa prahom od vrganja

Rižoto sa prahom od vrganja
Nije uvek lako osmisliti kreativan i ukusan i postan obrok, a pogotovo kad smo van grad i kada nemamo sve namirnice dostupne, ali one osnovne sam sigurna da uvek imamo u kuću. Pa tako je jedna od njih i pirinač. Od njega se mogu praviti slana i slatka jela, a ovog puta delim sa vama recept za ovaj fini risoto sa prahom od vrganja. Ima ga u zdravoj hrani ili DM-u.
A zašto vrganj? Pre svega zovu ga kraljem među pečurkama, te sadrže više belančevina od svih drugih vrsta povrća, ali i pečuraka, tako da predsavljaju izvrsnu zamenu kada se posti. Pa krenimo u pripravljanje ovog sjajnog recepta.
Pored ovog recepta, na blogu možete pronaći i odlične recepte za: 
Kremasti rizoto sa bundevom
Rizoto sa lignjama

Rižoto sa šumskim pečurkama

Rižoto sa prahom od vrganja
Sastojci: 
250 gr okruglog pirinča
1 šargarepa sitno iseckana
1 stabljika celera sitno seckana
1 glavica crvenog luka sitno seckana
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja od komine
1 kašičica puna praha od vrganja (možete naći u zdravoj hrani ili DM-u)
pola kocke povrtne za supu
so, biber po ukusu
malo svežeg peršuna
4 dl vode
Rižoto sa prahom od vrganja

Priprema:
U dubljem tiganju zagrejati ulje i staviti iseckan luk i beli luk da se prodinstaju. Nakon toga dodati iseckan celer i šargarepu i ostaviti da se dinstaju nekih 5 minuta. Zatim dodati opran i oceđen pirinač i njega prodinstati dok ne postane staklast zajedno sa povrćem. U međuvremenu dodati so i biber i zatim vodu, kocku za supu i prah od vrganja ostaviti poklopljeno na tihoj vatri da se kuva dok se voda ne upije uz povremeno mešanje. Kada je pirinač upio vodu, tada je i skuvan. Pred sam kraj dodati seckan svež peršun, promešati i služiti toplo.

Rižoto sa prahom od vrganja



Нема коментара:

Постави коментар