Ovo jelo koje se izuzetno brzo pravi, idealno je kad nemate baš puno vremena i kad je post. Kad ste u nekoj žurbi, a pojeli biste nešto malo "jače" što bi se reklo. Potrebno vam je tek par namirnica, koje sigurno uvek imate u kući.
Nisam filozofirala sa domaćim testom za pizzu, iako imam jedan odličan recept, koji ću podeliti sa vama uskoro, čim nađem vremena. Koristila sam sveže gotovo testo iz Lidla, odlično je, zaista i lako za upotrebu. Što se tiče ostalih sastojaka tu su kečap, beli luk, veganski sir, origano i masline. Pa krenimo...
Sastojci (za 12 komada):
Pola svežeg testa za pizzu (Lidl)
1 velika kašika kečapa
1 ravna kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka sitno izrendanog
pola kašičice origana
100 grama rendanog veganskog sira Violife
12 maslina
Priprema:
Pećnicu zagrejati na 220 C.
Sveže testo za pizzu razviti i kalupom odvojiti 12 krugova prečnika oko 6 do 7 cm i ređati ih na tepsiju koja je prethodno obložena pek papirom.
Pomešati kečap, ulje, origano i izrendan beli luk i četkicom premazati svaku mini pizzu.
Izrendni sir posuti preko premaza i odgore staviti po maslinu. Može i crnu, po želji.
Staviti u pećnicu da se peku oko 15 minuta, odnosno dok blago ne porumeni i sir se istopi.
Služiti uz đus, a može i da se stavi po koji list rukole od gore kad se izvadi.
Нема коментара:
Постави коментар