среда, 17. мај 2017.

Pileći paprikaš sa gljivama (Csirkepaprikás gombával )

Pileći paprikaš sa gljivama
Danas za nas kuva Eva Breznik, ovo je jedan recept za odličan pileći paprikaš. Uživajte!

Za ovaj recept za dve osobe je potrebno:
Manja glavica luka
So
Biber
Malo ulja
Oko pola kg piletine
2-3 kom bukovače
Beli luk ( jedan režanj )
Crvena mlevena paprika
Oštro brašno (sve kašike)
Peršun, list

Priprema:
Na ulju dinstamo naseckani luk dok ne omekša (otprilike 3-4 min). U posudi u kojoj kuvamo, dodamo piletinu, zalijemo s vodom i dodamo so i biber. Meso se kuva otprilike 30 min.

Dok se meso kuva, dodamo sitno naseckane pečurke (bukovača daje posebno dobar ukus) i sitno naseckani beli luk.

U posebnoj posudi pomešamo 1 malu kašiku mlevene paprike (slatke!!) malo ulja i oko dve male kašike oštrog brašna. Sve to pomešamo kako bi bila jednolika masa. Ako nije, dodamo još malo ulja i to sve dodamo u posudu u kojoj se kuva meso i gljiva.

Još ostavimo kuvati otprilike 5 min i paprikaš je gotov.

Uz paprikaš možemo poslužiti testo, rižu. Po želji. Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар