Pileći paprikaš sa gljivama |
Za ovaj recept za dve osobe je potrebno:
Manja glavica luka
So
Biber
Malo ulja
Oko pola kg piletine
2-3 kom bukovače
Beli luk ( jedan režanj )
Crvena mlevena paprika
Oštro brašno (sve kašike)
Peršun, list
Priprema:
Na ulju dinstamo naseckani luk dok ne omekša (otprilike 3-4 min). U posudi u kojoj kuvamo, dodamo piletinu, zalijemo s vodom i dodamo so i biber. Meso se kuva otprilike 30 min.
Dok se meso kuva, dodamo sitno naseckane pečurke (bukovača daje posebno dobar ukus) i sitno naseckani beli luk.
U posebnoj posudi pomešamo 1 malu kašiku mlevene paprike (slatke!!) malo ulja i oko dve male kašike oštrog brašna. Sve to pomešamo kako bi bila jednolika masa. Ako nije, dodamo još malo ulja i to sve dodamo u posudu u kojoj se kuva meso i gljiva.
Još ostavimo kuvati otprilike 5 min i paprikaš je gotov.
Uz paprikaš možemo poslužiti testo, rižu. Po želji. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар