среда, 3. мај 2017.

Humus od sremuša

Humus od sremuša
Proleće je i pijace su pune zeleniša, pa tako i sremuša. Sremuš je biljka koja svojim ukusom podseća na luk, a poznat je i pod imenom medveđi luk. Sremuš podmlađuje telo i čuva zdravlje, te sam stoga odlučila da napravim jedan lep i lagan namaz odnosno humus sa ovom namirnicom.

Za ovo jelo je potrebno:
Konzerva kuvane leblebije (ima u Maxiju po ceni od oko 90 dinara)
1 veća veza svežeg sremuša
2 kašike soka iz konzerve, odnosno akvafabe
5 kašika maslinovog ulja
3 kašike limunovog soka
30 gr prženog susama
150 gr slanih semenki suncokreta
100 gr semenki bundeve
50 gr oraha
so i biber po ukusu

Humus od sremuša
Sve sastojke staviti u blender i izblendirati dok se ne dobije kompaktna i fina masa. Posoliti i pobiberiti po ukusu, ali neće previše soli trebati. Namaz možete da stavite u staklenu teglu i čuvate u frižideru dok ga ne potrošite. Ovo je jedno super zdravo i osvežavajuće jelo, odnosno namaz koji možete jesti za doručak, večeru, možete ga koristiti i kao parti food.
Prijatno!

Humus od sremuša

Нема коментара:

Постави коментар