среда, 10. мај 2017.

Svečana torta

Svečana torta
Drage moje, dragi moji, evo još jednog recepta naše gošće kuvara, Zinaide Budinski. Ovo je zapravo "nastavak", da tako kažem, njenog recepta koji je objavljen na ovom blogu, jer je ostalo 7 belanaca :). Pa da krenemo sa pripremom.

Za ovaj recept je potrebno:


7 belanaca (koji su nam ostali od prethodnog kolača)
300 g mlevenih oraha (ili još bolje badema)
300 g prah šećera

Priprema:



Umutimo belanca, dodamo šećer i mlevene orahe. Od dobijene smese sipamo polovinu na papir za pečenje koji smo stavili u plitku tepsiju. Lepo i jednako rasporedimo. 



Pečemo na 140-150º C oko pola sta do 45 min. Više da se suši, slično kao puslice kada se peku.
Kada je pečeno izvadimo zajedno sa papirom na radnu površinu neka se ohladi. Ponovimo i drugom polovinom smese isto.

Kada su oba dela smese pečena i ohlađena, isečemo na 5-6 delova. Umutimo oko 400 ml slatke pavlake i filujemo svaki deo testa osim gornji, tj. zadnji. Istopimo 100 g putera i 100 g čokolade za kuvanje i prelijemo kolač tako da čokolada slobodno pocuri sa svih strana.

Kolač ostavimo u frižider i tek sutra-dan služimo, kad se kore natope i omekšaju od slatke pavlake.
Prijatno!
 


Нема коментара:

Постави коментар