Svečana torta |
Za ovaj recept je potrebno:
7
belanaca (koji su nam ostali od prethodnog kolača)
300 g
mlevenih oraha (ili još bolje badema)
300 g
prah šećera
Priprema:
Umutimo
belanca, dodamo šećer i mlevene orahe. Od dobijene smese sipamo polovinu na
papir za pečenje koji smo stavili u plitku tepsiju. Lepo i jednako rasporedimo.
Pečemo na 140-150º C oko pola
sta do 45 min. Više da se suši, slično kao puslice kada se peku.
Kada
je pečeno izvadimo zajedno sa papirom na radnu površinu neka se ohladi.
Ponovimo i drugom polovinom smese isto.
Kada
su oba dela smese pečena i ohlađena, isečemo na 5-6 delova. Umutimo oko 400 ml
slatke pavlake i filujemo svaki deo testa osim gornji, tj. zadnji. Istopimo 100
g putera i 100 g čokolade za kuvanje i prelijemo kolač tako da čokolada
slobodno pocuri sa svih strana.
Kolač
ostavimo u frižider i tek sutra-dan služimo, kad se kore natope i omekšaju od
slatke pavlake.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар