понедељак, 11. септембар 2017.

Tart sa višnjama i čokoladom

Tart sa višnjama i čokoladom

Posle dužeg vremena objavljujem recept gosta kuvara. Ovog puta ćemo isprobati slatki recept Jasmine Nikolić, koji je prste da poližeš. Pa da krenemo u novu slatku čaroliju.

Za ovaj recept potrebno je:
500 gr brašna
250 gr putera
6 kašika mleka
2 kašike šećera
malo praška za pecivo
500 gr višanja bez koštica
100 gr čokolade

Priprema:
U brašno umesiti puter, mleko, šećer i prašak za pecivo. Odvojiti 2/3 testa i oklagijom istanjiti u krug i utisnuti u tepsiju za tart. Ivice poravnati nožem. Čokoladu rastopiti na pari i naneti preko testa, zatim preko toga rasporediti višnje koje je potrebno prethodno malo prodinstati. Zatim, odgovre istanjiti 1/3 testa koju smo na početku odvojili. Modlom za oblik srca dekorisati po želji. Peći na temperaturi od 180 stepeni 20 - 25 minuta. Kada se prohladi, posuti tart prah šećerom. Prijatno i uživajte :)

Tart sa višnjama i čokoladom

Tart sa višnjama i čokoladom

Tart sa višnjama i čokoladom


Нема коментара:

Постави коментар