Ćuftice od sočiva |
Ćuftice od sočiva |
1/2 kašičice mlevenog kima
1/4 šolje korijandera (list), opet ima u Maxiju, Metrou, itd.
1/4 šolje peršunovog lista
2 manja čena belog luka (sitno iseckanog, ili izrendanog na sitnom rendetu)
so, biber
1/2 šolje mrvica
Priprema:
Sočivo iz konzerve ocediti od vode i staviti u secka, zajedno sa mlevenim kimom, listom korijandera, peršuna, belim lukom, solju i biberom. Kada se smesa sjedinila, prebaciti je u drugu posudu i dodati mrvice. Možete slobodno da stavite i malo više od pola šolje, odnosno toliko da kada pravite ćuftice da smesa bude kompaktna u ruci, odnosno da se ne raspada. Praviti okruglice koje ćete blago po sredini pritisnuti, kako bi se napravile ćuftice. Na malo zagrejanog ulja propržiti ćuftice sa obe strane. Peći ih vrlo kratko, 2 do 4 minuta sa svake strane. Služiti uz salatu od kupusa ili crvenog kupusa koji ste začinili sa maslinovim uljem i limunom ili zelenom salatom začinjenom solju, biberom i limunovim sokom, a po želji može i uz mešavinu grčkog jogurta i pavlake. Prijatno!
Ćuftice od sočiva |
Нема коментара:
Постави коментар