четвртак, 26. јул 2018.

Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna


Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna
Leto i voće idu baš zajedno, a krajem jula i početkom avgusta toliko predivnog voća imamo u ponudi da naprosto ne znam šta bih pre pravila. Ali moram priznati, sa borovnicama sam najmanje pravila slatke đakonije. Pa to na red dođoše i ovi mafini, fini, brzi i ukusni, a osim borovnica, predivno se oseća limun u njima. Pa krenimo u novu kulinarsku avanturu.

Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna
Sastojci:
Za mafine:
260 gr brašna
1 i po kašikica ravna praška za pecivo
1/2 kašikice soli
115 gr putera, na sobnom temperaturi
130 gr šećera
2 kašikice kore od limuna
2 veća jaja, na sobnoj temperaturi
1 kašikica arome vanile
2 kašike soka od limuna
1/2 šolje mleka, na sobnoj temperaturi
1 šolja borovnica, svežih ili smrznutih

Za glazuru od limuna:
125 gr šećera u prahu
2 kašike soka od limuna

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C, a kalup za mafine obložite papirnim korpicama.
U manjoj posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za peciov i so. U drugoj maloj posudi pomešajte šećer i koru od limuna i rukama ih malo protrljajte dok ne počne da pušta aromu. U većoj posudi za mešanje, izmiksajte puter i šećer pomešan sa korom limuna dok ne postane lagan i penast, dodajte jaja, vanilu, limunov sok i mleko. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte smesu sa brašnom i opet mešajte dok se masa ne sjedini. Zatim nežno umešajte borovnice. Smesu podelite na 12 mafina i pecite oko 25 minuta. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade na rešetki za hlađenje. Dok se mafini hlade, napravite glazuru od limuna tako što ćete u činijici pomešati šećer u prahu i sok od limuna. Prelijte glazuru preko mafina i ostavite mafine dok se glazura ne stegne i služite :). Prijatno!
 
Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna

Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna            

Нема коментара:

Постави коментар