Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna |
Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna |
Za mafine:
260 gr brašna
1 i po kašikica ravna praška za pecivo
1/2 kašikice soli
115 gr putera, na sobnom temperaturi
130 gr šećera
2 kašikice kore od limuna
2 veća jaja, na sobnoj temperaturi
1 kašikica arome vanile
2 kašike soka od limuna
1/2 šolje mleka, na sobnoj temperaturi
1 šolja borovnica, svežih ili smrznutih
Za glazuru od limuna:
125 gr šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C, a kalup za mafine obložite papirnim korpicama.
U manjoj posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za peciov i so. U drugoj maloj posudi pomešajte šećer i koru od limuna i rukama ih malo protrljajte dok ne počne da pušta aromu. U većoj posudi za mešanje, izmiksajte puter i šećer pomešan sa korom limuna dok ne postane lagan i penast, dodajte jaja, vanilu, limunov sok i mleko. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte smesu sa brašnom i opet mešajte dok se masa ne sjedini. Zatim nežno umešajte borovnice. Smesu podelite na 12 mafina i pecite oko 25 minuta. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade na rešetki za hlađenje. Dok se mafini hlade, napravite glazuru od limuna tako što ćete u činijici pomešati šećer u prahu i sok od limuna. Prelijte glazuru preko mafina i ostavite mafine dok se glazura ne stegne i služite :). Prijatno!
Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna |
Mafini sa borovnicama i glazurom od limuna |
Нема коментара:
Постави коментар