Američki posni tart sa malina |
Sastojci:
Za testo:
400 gr brašna
250 gr hladnog margarina
1/2 kašičice soli
3 kašike šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
5 kašika hladne vode, možete u vodu staviti kocke leda
Za nadev:
600 gr malina
4 kašike šećera
1 kašika brašna
2 kašike gustina
2 kašike Dr. Oetker vanile
1 kašika soka od limuna
Američki posni tart sa malina |
Priprema:
U većoj posudi pomešajte 400 gr prosejanog brašna sa solju i šećerom i dodajte na kockice iseckan hladan margarin. Rukama mešajte smesu dok ne dobijete veće gromuljice. Dodajte hladnu vodu i sok od limuna i nastavite da mešate dok ne dobijete smesu koja se sjedinila. Nemojte je previše mesiti. Smesu podelite na dva dela i stavite u prijanjanjuću foliju i u frižider na sat vremena.
U međuvremenu pripremite nadev tako što ćete maline pomešati sa šećerom, brašnom i skrobnim brašnom, limunovim sokom i Dr. Oetker vanila aromom.
Pećnicu uključite na 180 C. Nakon sat vremena izvadite 1/2 polovinu testa. Radnu površinu pospite brašnom kao i testo i oklagiju i lagano istanjite testo i obložite okrugli kalup za tart ili pitu. Višak testa skinite sa oboda kalupa nožem. Testo izbockajte viljuškom i na testo sipajte smesu sa voćem. Uzmite drugu polovinu testa, tanko izvaljajte i reckavim okruglim nožićem za seckanje testa isecite trakice i ređajte kao na slici jednu do druge praveći razmak, i tako u oba pravca. Kalupom za kekse vadite srca i ređajte u krug i sredinu. Naravno, možet da pravite i pletenice i druge oblike, već po želji. Tart stavite u zagrejanu pećnicu i pecite oko 40 do 45 minuta, u zavisnosti od jačine pećnice. Tart izvadite i sačekajte da se malo prohladi, i pospite prah šećerom i služite topao, a naravno može i hladan. Prijatno!
Američki posni tart sa malina |
Američki posni tart sa malina |
Једва чекам да направим ову посну варијанту с обзиром да је пост. Али ћу да ставим надјев од јабука: нарендане 4-5 јабуке, 3-4 кашике пудинга од ваниле, кесица бурбон ваниле, кесица цимет шећера, 2-3 кашике жутог шећера.
ОдговориИзбришиOdlično, moraću isprobati
ОдговориИзбриши