петак, 13. јул 2018.

Rustična posna galeta sa višnjama

Rustična posna galeta sa višnjama
Ideju za ovu pitu sam dobila od koleginice, blogerke sa bloga Kototamo, ona je napravila galetu sa jagodama i mrsnu varijantu, ja sam napravila ovu sa malim izmenama u testu i filu, odlična je, brzo se pravi, i od voća možete staviti šta imate.

Rustična posna galeta sa višnjama

Sastojci:
Za testo
200 gr brašna
120 gr hladnog margarina
kašika šećera
prstohvat soli
nekoliko kašika hladne vode

Za nadev
300 gr višanja
kašika šećera u prahu
1 kašika gustina
kašikica Dr Oetker arome vanile

Priprema:
U prosejano brašno dodati so i šećer, promešati i dodati hladan margarin iseckan na kockice. Mešajte malo smesu rukama praveći gromuljice. Kada ste izmešali malo testo, dodajte nekoliko kašika ledeno hladne vode i umešajte smesu (ne treba je previše mešati) u loptu. Smesu omotajte prijanjanjućom folijom i stavite je frižider oko 45 minuta do sat vremena.
U međuvremenu, očistiti višnje od koštica, umešati u višnje šećer u prahu, gustin i aromu vanile i promešati.
Nakon što je testo odstojalo u frižideru, izvadite ga i oklagijom istanjite, naravno radnu površinu i oklagiju radi lakšeg oblikovanja testa pospite brašnom. Testo istanjite i oblikujte u veličinu koja odgovara okruglom kalupu za pečenje (veličine oko 25 cm) odnosno, da bude za dva cm širi od kalupa. Testo stavite u kalup, pospite smesom sa višnjama, i krajeve testa savijte prema unutra. Galetu stavite u pećnicu koja je prethodno zagrejana na 180 C. Peći oko 30 do 40 minuta, u zavisnosti od pećnice. Kolač ostavite da se prohladi, i pospite šećerom u prahu i služite.

Rustična posna galeta sa višnjama


Нема коментара:

Постави коментар