понедељак, 23. јул 2018.

Skonsi sa čedar sirom i vlašcem

Skonsi sa čedar sirom i vlašcem
Ponedeljak jutro, a ne moraš da radiš i još si u planini, okružen prirodom - ništa lepše od toga. Idealno za dobijanje novih ideja za recepte i kuvanje i uživanje po ceo dan. Pa tako probudih se jutros i smislih ovaj recept, jer volim skonse za doručak, odlična zamena za neki sendvič i seckanje, jer u skonsima dobijem sve u jedan i poslužim uz jogurt ili kiselo mleko. Ma milina :) I naravno, ne morate da pravite ove skonse samo s vlašcem, možete ubaciti bilo koji začin koji mislite da će se slagati, a što se tiče sira, takođe :)

Skonsi sa čedar sirom i vlašcem

Sastojci:
320 gr prosejanog brašna
2 kašike šećera (ravna ili merica)
1 kašika praška za pecivo (ravna ili merica)
1 kašikica soli
115 grama putera (hladnog iz frižidera iseckanog na kockice)
3 jaja (2 za skonse i jedno za premazivanje)
160 gr gustog jogurta
65 grama izrendanog tvrdog sira čedar
1/4 šolje sitno seckanog vlašca (ukoliko nemate sveži, može i sušeni

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Hladan puter iseckan na kockice pomešajte sa brašnom i kratko mešajte dok ne počne da se pravi u krupnije gromuljice. Umutite dva jaja i pomešajte sa gustim jogurtom i dodajte u brašno i promešajte malo. Umešajte izrendani sir i isekcani vlašac i blago mešajte dok ne dobijete sjedinjenu smesu koja je biti lepljiva. Prebacite smesu na radnu površinu koja je posuta brašnom i još malo lagano umestite. Tepsiju obložite papirom za pečenje i smesu prebacit na tepsiju i oblikujte krug debljine oko 1,5 do 2 cm. Smesu isecite na 8 delova, kao picu i premažite jajem koje ste prethodno umutili. Stavite u rernu da se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni. Skonse možete iseći i kada ste ih ispekli, ali je bolje pre pečenja. Služiti uz sveže krastavce i jogurt. Prijatno!


Skonsi sa čedar sirom i vlašcem

Skonsi sa čedar sirom i vlašcem

Нема коментара:

Постави коментар