понедељак, 29. новембар 2021.

Lazanje od tortilja

Lazanje od tortilja

Da li ste znali da je tortilja pšenična i beskvasna vrsta hleba koja ne sadrži masnoće životinjskog porekla. Što se tiče sastava, postoje od belog i integralnog brašna, ali i sa raznim drugim dodacima. Odlične za upotrebu u domaćinstvu za prpremu razno raznih jela i ne samo meksičkih. Za ovu priliku, sa vama delim jedan izuzetan recept za lazanja od tortilja. Da, da, dobro ste pročitali, lazanje od tortilja koje će dati ovom jelu izuzetnu mekoću bez prethodne pripreme. Od sosa sam koristila manje više isto kao za lazanju, sloj od mlevenog mesa, bešamel i sir. 

Pored ovog, mogu vam se dopasti i:

Lazanje od tortilja

Sastojci:
Pakovanje tortilja
300 gr tvrdog sira (edam, gravijera i parmezan)

Sos od mesa:
3 supene kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
300 ml pasate od parazadja
400 gr mlevenog mesa
so, biber po ukusu

Bešamel sos:
50 gr putera
3 supene kašike brašna
400 ml mleka
so, biber po ukusu

Lazanje od tortilja


Priprema:
U tiganju zagrejati maslinovo ulje i na njemu nekoliko minuta prodinstati sitno seckan crni luk, beli luk a zatim dodati i sitno seckanu šargarepu i takođe malo prodinstati. Zatim dodati mleveno meso, so i biber i mešati dok ne bude gotovo, zatim dodati pasatu i sve prodinstati još nekoliko minuta.
U drugoj šerpici napraviti bešamel sos tako što ćete zagrejati puter, i dodati brašno, promešati, a zatim posttepeno dodavati mleko, dok se ne dobije fin i malo gušći bešamel sos.

Filovanje:
Koristiti okruglu tepsiju, koja će biti iste ili približne veličine tortilje. Tepsiju podmazati puterom, a sos od mesa i bešamel podeliti na tri dela i ređati slojeve sledećim redom: tortilja - 1/3 mesa - tortilja - bešamel i sir, isto ponoviti još dva puta, poslednji sloj je kačkavalj.
Peći na 180 C oko 20 tak minuta, odnosno dok se korica od sira fino ne zapeče.

Tacna i tanjir, mojih ruku delo. Ukoliko ste zainteresovani da i vi imate ovakav, ili sličan komad, pišite mi na FB silvanine kulinarske čarolije - search results | Facebook.

Prijatno!

Lazanje od tortilja



 


Нема коментара:

Постави коментар