недеља, 1. децембар 2019.

Salata od skuše i krompira

Salata od skuše i krompira
Ne znam kako je kod vas, ali desi mi se da mi ostane ostatak neke hrana, i onda naravno treba smisliti šta sa tim kako se ne bi bacilo. Tako sam i došla do ovog recepta, smišljajući šta bih mogla da napravim sa viškom skuše koji mi je ostao od prethodnog dana. Namirnice su se sasvim prirodno spojile. Krompir, luk, riba, i fini dresing, i voila, dođoh do ove fine salate, može se jesti kao obrok salata, a može biti i prilog za slave, uz tost ili neki drugi hleb. Odlična je zaista, a limun joj daje notu svežine.

Salata od skuše i krompira
Sastojci:
200 gr ustinjene pečene skuše
200 gr krompira, iseckanog na kockice
1 manja glavica crvenog luka
1,5 kašika sveže ceđenog limuna
1,5 kašika maslinovog ulja
1 kašičica puna francuskog senfa
1 kašika posnog Thomy majoneza
1 kašičica posnog Thomy majoneza sa belim lukom
1/4 šoljice svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog (oko 3 do 4 grančice)
so, biber

Salata od skuše i krompira
Priprema:
Krompir iseckati na kockice i skuvati u slanoj vodi. Kada je skuvan, procediti ga i sipati u činiju u kojoj ćete praviti salatu da se malo prohladi. Kada se prohladio, dodati usitnjenu skušu, seckan crveni luk, sitno seckan sveži peršun, a od limuna, maslinovog ulja, senfa i majoneza napraviti dresing koji ćete preliti preko salate i zatim sve promešati. Ukoliko nije dovoljno kiselo i osvežavajuće, dodajte još malo limuna i posolite ukoliko je potrebno i malo pobiberite, promešati još jednom i služiti.

Savet +: Za hrskavi ugođaj, možete dodati po koji kruton.

Salata od skuše i krompira

2 коментара: