Veganski skonsi sa kokosom i malinama |
Napomena: Pored recepta za ove skonse, koji se nalaze ispod, ovde se nalaze linkovi za odlične voćne skonse sa jagodama, kao za skonse sa narom i sokom od pomorandže, a kad se uželite onih slanih, preporučujem vam skonse sa čedarom i vlašcem kao i verzija istih sa šunkaricom i sirom. Nećete pogrešiti koje god izaberete da pravite, uživaćete u lakoći pravljenja ali i ukusu.
Veganski skonsi sa kokosom i malinama |
2 šolje brašna mekog (tip 400)
1 kašika praška za pecivo (1 kesica)
1/3 šolje mlevenog kokosa
3 kašike kokosovog šečera
prstohvat soli
5 kašika kokosovog ulja, istopljenog i ohlađenog
1 šolja kokosovog mleka iz konzerve
2 čepa vanila ekstrakta
1 šolja malina (svežih ili smrznutih)
Veganski skonsi sa kokosom i malinama |
Pećnicu uključite na 200C, a na tepsiju stavite papir za pečenje.
U posudi za mešanje, pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, kokos, kokosov šečer i so i promešajte sastojke da se dobro sažmu.
U drugoj, manjoj posudi, pomešajte mokre sastojke: kokosovo ulje, kokosovo mleko, vanila ekstrakt.
Mokre sastojke sipajte u posudu sa suvim i mešajte dok se ne formira testo, a zatim pažljivo dodajte maline. Ukoliko dodajete smrznute, izvadite ih iz zamrzivača pre nego što ih budete stavili u smesu da se bi otopile.
Oformljeno testo stavite na papir za pečenje i oblikujte ga u loptu, a zatim ga pritisnite i oblijute u krug debljine oko 2 do 3 cm.
Oformljeno kružno testo isecite na 8 trouglova, poređajte ih jedan pored drugog i stavite tepsiju u rernu da se peku na 200C od 18 do 22 minuta, dok ne potamne.
Kada su gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Služite ih posute sa kokosom ili uz puter i med, a mogu se i preliti sa javorovim sirupom.
Prijatno!
Veganski skonsi sa kokosom i malinama |
Нема коментара:
Постави коментар