среда, 8. април 2020.

Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama

Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
Slatkiši u doba korone takođe treba da su laki i jednostavni za pripremu i da zahtevaju namirnice koje se mogu lako naći. Mislim da je ovaj recept izuzetno fin i prilagođen. Prvo, ovaj recept je za posne mafine, ali je super ukusan. Drugo, za ove mafine vam trebaju osnovni sastojci, banane i to poželjno one stare koje niko neće da jede, brašno, margarin ili ulje, čokoladne kapljice i bademi, te mislim da se ove namirnice sad lako nalaze. Pa krenimo...
Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
Sastojci:
3 prezrele banane
1/4 šolje ulja (ili mekanog margarina)
1 šolja šećera
2 šolje mekog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
50 gr čokoladnih kapljica crne čokolade
50 gr listića badema

Kao meru sam koristila set merica za merenje na šolju
Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama
Priprema:
1. Pećnicu zagrejte na 175 C i pripremite kalup za kafine.
2. U većoj posudi dobro izgnječite banane sa viljuškom, a zatim dodajte ulje ili margarin i šećer i sve dobro umešajte.
3. U drugoj posudi dobro pomešati brašno, so i sodu bikarbonu i zatim dodati bananama sa šećerom i lagano promešati. Zatim dodati čokoladne kapljice i listiće badema i opet lagano promešati. Nemojte previše mešati.
4.Puniti 2/3 korprice za mafine koje ste prethodno stavili u kalup i peći u prethodno zagrejanoj pećnici oko 25 minuta.

Napomena: 
Mafine možete jesti tople i hladne, a možete ih čuvati na sobnoj temperaturi do 3 dana. Za duže čuvanje do nedelju dana, čuvajte ih u zatvorenoj kutiji u frižideru.

Napomena:
Umesto listića badema, možete koristiti grubo mlevene orahe ili lešnike.

Napomena:
Ukoliko nemate čokoladne kapljice, slobodno iseckajte crnu čokoladu na sitnije kockice. 
Posni mafini sa bananom i čokoladnim kapljicama



    Нема коментара:

    Постави коментар