четвртак, 25. април 2024.

Zdrava ovsena kaša sa semenkama i voćem

Zdrava ovsena kaša sa semenkama i voćem

Ovsena proteinska kaša je prava poslastica koja nije samo ukusna već i izuzetno korisna za vaše zdravlje! Ova zdrava kaša bogata je vlaknima, proteinima i važnim hranljivim sastojcima koji će vas držati sitim.

Vlakna prisutna u ovsenoj kaši igraju ključnu ulogu u regulisanju varenja i održavanju zdravlja creva. Takođe pomažu u snižavanju holesterola i regulisanju nivoa šećera u krvi, čineći ovsenu kašu izvrsnim izborom za osobe koje žele da održe zdravu težinu ili kontrolišu dijabetes.

Proteini su takođe važan sastojak ove kaše, pružajući vam potrebnu snagu i energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Dodatni benefiti ove kaše uključuju visok nivo antioksidanata koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i održavanju zdravlja kože. Takođe je lako prilagodljiva različitim ukusima i dodacima poput svežeg voća, orašastih plodova i meda, čineći je ukusnom i hranljivom opcijom za svaki obrok. Ukratko, ovsena proteinska kaša je prava superhrana koja će vas osvežiti i nahraniti iznutra, pružajući vam sve potrebne hranljive sastojke za zdrav i aktivan životni stil.

Pored ovog, pogledajte još neke ideje za zdrav i brz doručak:

Zdrava ovsena kaša sa semenkama i voćem

Sastojci (za jednu činiju):
2 supene kašike ovsenih pahuljica
1 supena kašika čija semenki
1 supena kašika mlevenog lanenog semena 
1 supena kašika suncokretovih semenki
1 supena kašika grubo seckanih oraha
1 supena kašika grubo seckanih pečenih lešnika
2 suve šljive sitno seckane
1 banana
70 ml bademovog mleka
30 ml tople prokuvane vode
šaka borovnica
3 - 4 jagode
1 supena kokosovih ljuspica

Zdrava ovsena kaša sa semenkama i voćem

Priprema:
U činiju sipati ovsene pahuljice, čija semenke, mleveni lan, suncokret, orahe, lešnike, seckane suve šljive, pola seckane banane (ostavite malo za ukrašavanje). U Nutribuletu ili blenderu izblendirajte pola banane sa bademovim mlekom i vodom i prelijte preko semenki i promešajte i ostavite desetak minuta da se sastojci sjedine. Od gore poređajte banane, borovnice i seckane jagode i pospite kokosovim ljuspicama i služite.
Prijatno!

Zdrava ovsena kaša sa semenkama i voćem

Нема коментара:

Постави коментар