уторак, 3. децембар 2024.

Potaž od kestena sa šampinjonima

Potaž od kestena sa šampinjonima

Jesen u tanjiru – to je najbolje kako bi opisala ovaj kremasti potaž od kestena i pečuraka! Savršena kombinacija bogatih, zemljanih aroma vrganja, šampinjona i praziluka, uz kremastu teksturu kestena, stvara jelo koje miriše na toplinu i udobnost hladnih dana. Uz dodatak mirisnog timijana i dašak kreme za kuvanje, svaki zalogaj donosi harmoniju ukusa i savršeno greje dušu i telo. Ovo je pravi izbor za sve one koji vole rustična, ali sofisticirana jela, a najbolji deo? Priprema je jednostavna, a rezultat oduševljava! Pripremite se za kulinarsku magiju i uživajte u svakom zalogaju! 🌰🍄✨.

Potaž od kestena sa šampinjonima

Za još inspirativnih ideja, zavirite u ove linkove:

Potaž od kestena sa šampinjonima

Sastojci:
1/2 supene kašike maslinovog ulja
1/2 supene kašike putera
200 gr šampinjona seckanih na kolutove
1/2 supene kašika sušenih vrganja
1/2 stabljike praziluka
1 manja glavica crnog luka
1 čen sitno seckanog belog luka
250 ml vode
600 ml pilećeg bujona
200 gr pečenih kestena
nekoliko gračnica timijana
so i biber po ukusu
1 dl kreme za kuvanje

Potaž od kestena sa šampinjonima

Priprema:
Na blago zagrejanom maslinovom ulju i puteru sotirajte iseckane pečurke dok sva voda ne ispari i pečurke ne dobiju finu zlatnu boju. Zatim dodajte dehidrirane vrganje, iseckan praziluk i crni luk i sve to sotirajte dok luk ne dobije staklastu boju. Dodajte sitno seckan beli luk i vrlo kratko sotirajte zajedno. Sipajte 250 ml vode u kojoj su se dehidrirale pečurke, bujon i pečeno kestenje koje ste iseckali na manje komade. Potaž kuvajte oko 45 minuta dok se kesten ne raspadne. Potaž dobro izblendirajte (oko 2-3 minuta) i dodajte kremu za kuvanje, pa još malo izblendirajte. Ostavite nekoliko sotiranih pečuraka kao ukras za serviranje. Služite toplo i prijatno!
Činija - Atelier by Silvana :) 

Napomena: Za posnu verziju koristite maslinovo ulje, bujon od povrća i vegan kremu za kuvanje.

Potaž od kestena sa šampinjonima


Нема коментара:

Постави коментар