Vegan burger od šitake pečuraka |
Ako mislite da veganski burgeri ne mogu biti sočni i puni ukusa, ovaj recept će vas razuveriti! Burger od šitake pečuraka prava je eksplozija ukusa, savršeno začinjena i neverovatno zadovoljavajuća. Toliko je ukusan da niko neće ni primetiti da je posno – idealan za sve koji žele da uživaju u zdravijem, ali podjednako bogatom obroku. Pravi izbor za svakog gurmana! 🍔🌱
Vegan burger od šitake pečuraka |
Za još inspirativnih ideja, zavirite u sledeće recepte:
- Hladna salata sa braon sočivom
- Proso sa leblebijom i tahini pastom sa mentom
- Libanska salata sa crvenim pasuljem i leblebijom
- Rožoto od heljde sa spanaćem i sremušem
- Kinoa čili
Vegan burger od šitake pečuraka |
1 šolja karamelizovanog luka (oko 3 glavice svežeg)
Vegan burger od šitake pečuraka |
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na blagoj vatri, dodajte luk i lagano ga dinstajte dok se ne karamelizuje. Kada postigne zlatnu boju, izvadite ga iz tiganja i u istom dodajte pečurke. Sotirajte ih dok ne ispari sva tečnost, a zatim ih posolite i pobiberite po ukusu.
Dok se pečurke pripremaju, skuvajte integralni pirinač i u secku usitnite ovsene pahuljice i indijski orah. U secko stavite prohlađeni luk, pečurke, skuvani pirinač, usitnjene pahuljice i orahe, kao i sve začine iz recepta. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu – biće blago lepljiva, što je sasvim u redu.
Od dobijene mase oblikujte četiri burgera, premažite ih tankim slojem maslinovog ulja i pecite poređane na pek papir u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta ili ih propržite u tiganju na malo ulja dok ne postignu lepu zlatnu boju.
Kada su gotovi, poslužite ih uz omiljene burger zemičke, BBQ sos, veganski majonez i sveže povrće poput baby spanaća, crvenog luka u kolutovima, krastavca i paradajza. U mom slučaju, koristila sam čeri paradajz, a ne paradajz jer mu trenutno nije sezona. Kao savršen prilog predlažem krompiriće iz rerne.
Prijatno! 🍔
Нема коментара:
Постави коментар