Gvakamole by Silvanine kulinarske čarolije |
Za ovo jelo je potrebno:
2 avokada, izgnječena
1 srednje velik paradajz, sitno iseckan
1 srednje velik luk, sitno seckan (može i crveni, ja ga više volim)
1 čen belog luka, izrendan na sitno rende
sok od pola do 1 limete, u zavisnosti od toga koliko volite da je kiselo (ukoliko nemate limetu, slobodno stavite limun, odlično i sa jednim i drugim)
so, biber po ukusu
Avokado odvojite od kore. Najlakše ćete to uraditi ukoliko ga presečete na pola, i svaku polovinu nožem unakrsno zaseći meso avokada sve do kore, izvrnuti meso avokada i izvaditi ga u posudu. Što je avokado zreliji, to je bolji. Ako je svetlo zelen, znači da je zelen, i nije baš najbolji za gvakamole. Tako da kad kupujete avokado, uvek birajte, meški i crnji, odnosno da mu je kora crnja. Kada izvadite meso avokada u posudu, dodajte iseckan crni i beli luk, iseckan paradajz, sok od limete odnosno limuna so i biber. Promešajte i služite uz tost hleb, hrono hleb ili tortilje. Prijatno!
Gvakamole by Silvanine kulinarske čarolije |
Gvakamole by Silvanine kulinarske čarolije |
Нема коментара:
Постави коментар