петак, 21. април 2017.

Pileći gulaš sa suvim šljivama

Pileći gulaš sa suvim šljivama
Još jedan recept za hladne dane koji greje iznutra :). Zaista je ukusan i pomalo neobičan, vredi probati.

Za ovaj recept je potrebno:
4 kom poveća batka sa karabatakom ili 2 bela mesa (pravila sam obe verzije, obe su dobre)   
500 ml soka od paradajza za kuvanje 
100 gr suvih šljiva 
1 veća glavica crnog luka
1 čen belog luka
3-4 lista sveže ili sušene žalfije,
2 grančice sveže ili suve majčine dušice (timijan)
1/2 kafene kašikice mlevene slatke crvene paprike
ljute tucane paprike po ukusu   
so, biber po ukusu
ulje
opcionalno pola kocke za gulaš

Priprema:
Ukoliko pripremate sa batacima i karabatacima, meso treba otkostiti, posoliti i pobiberiti i na kašiki do dve ulja ispeći u šerpi. Kada meso dobije zlatnu boju, skinuti ga sa varte i dodati crni i beli luk zajedno sa suvim šljivama da se dinstaju na tihoj vatri uz dodatak vode. Kada su se luk i  suve šljive izdinstali, dodati meso, žalfiju, majčinu dušicu i slatku i ljutu papriku i  malo brašna i naliti paradajz sokom i malo vode da prekrije meso i krčkati na laganoj vatri sat vremena. Služiti uz salatu po želji, a može i rezance i pire krompir. Prijatno vam bilo :)

Pileći gulaš sa suvim šljivama

Pileći gulaš sa suvim šljivama

2 коментара:

  1. Dopada mi se Vaš recept i praviću gulaš sa pilećim prsima već sutra.
    Hvala što ste jedino Vi pomenuli pileća prsa i ohrabrili me da pripremim ovaj gulaš. Pozdrav!👋

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je da vam se dopada, javite kako je ispao. Pa ja stavim uvek šta imam, tako da pravim i sa prsima, ali i stavim karabatak ili batak, jer su sočniji.

    ОдговориИзбриши