Keksi od kakaa i pistaća |
I konačno nešto slatko, posle duuuže vremena. Ovog puta opet posna verzija, mada, možete da napravite i mrsnu, odnosno ubacite puter, i gle čuda, uživaju sva čula. Ovi kekse krasi zaista izuzetna mekoća i slobodno ih možete držati van kutije, neće se osušiti. Pa da krenemo :).
Keksi od kakaa i pistaća |
Sastojci (za oko 24 manjih keksa):
200 gr neslanog margarina (ili putera ako hoćete mrsnu varijantu)
90 gr smeđeg šećera
250 gr brašna
50 gr kakaa
25 gr pistaćija, grubo iskeckanih
šećer u prahu za posipanje.
Keksi od kakaa i pistaća |
Rernu zagrejte na 180 C i pripremite tepsiju koju ste obližili papirom za pečenje.
Omekšali margarin, odnosno puter izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete vazdušastu smesu. Pomešajte brašno i kakao i toj smesi dodajte umiksan margarin sa šećerom. Promešajte smesu ručno dok ne postane glatka, a zatim umešajte pistaće. Oblikujte kekse modlama, tako sam ja uradila, ili smesu izručite u tepsiju veličine 18 cm izravnajte i iseckajte nožem pravougaonike. Stavite u rernu da se peku ne duže od 15 minuta jer mogu postati gorki ako se prepeku.
Нема коментара:
Постави коментар