четвртак, 13. април 2017.

Keksi od kakaa i pistaća

Keksi od kakaa i pistaća


I konačno nešto slatko, posle duuuže vremena. Ovog puta opet posna verzija, mada, možete da napravite i mrsnu, odnosno ubacite puter, i gle čuda, uživaju sva čula. Ovi kekse krasi zaista izuzetna mekoća i slobodno ih možete držati van kutije, neće se osušiti. Pa da krenemo :).


Keksi od kakaa i pistaća


Sastojci (za oko 24 manjih keksa):
200 gr neslanog margarina (ili putera ako hoćete mrsnu varijantu)
90 gr smeđeg šećera
250 gr brašna
50 gr kakaa
25 gr pistaćija, grubo iskeckanih
šećer u prahu za posipanje.

Keksi od kakaa i pistaća


Priprema:

Rernu zagrejte na 180 C i pripremite tepsiju koju ste obližili papirom za pečenje.
Omekšali margarin, odnosno puter izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete vazdušastu smesu. Pomešajte brašno i kakao i toj smesi dodajte umiksan margarin sa šećerom. Promešajte smesu ručno dok ne postane glatka, a zatim  umešajte pistaće. Oblikujte kekse modlama, tako sam ja uradila, ili smesu izručite u tepsiju veličine 18 cm izravnajte i iseckajte nožem pravougaonike. Stavite u rernu da se peku ne duže od 15 minuta jer mogu postati gorki ako se prepeku. 
Kekse služite kad se ohlade i pospite šećerom u prahu ili kakaom. Javite mi vaše utiske i prijatno vam želim :)


Keksi od kakaa i pistaća

Нема коментара:

Постави коментар